Detektivka, o které nechtějí psát. Co se dělo kolem Babiše juniora. Mimořádný lidský hnus, varuje Bobošíková

10.01.2023 23:19 | Ze sítí

Mezinárodní podvodnice vydávající se za dobrovolnici neziskového sektoru. Právě tato dáma měla zkontaktovat Andreje Babiše mladšího, přesvědčit jej, že žádnou schizofrenií netrpí a jeho diagnózu na něj vymyslel jeho otec. To je pouze začátek šíleného příběhu z podzimu 2021, ve kterém se kolem premiérova syna střídají podivné existence s politiky, novináři a filmaři. A za vším stojí podivná postava jménem Hana Demeterová.

Detektivka, o které nechtějí psát. Co se dělo kolem Babiše juniora. Mimořádný lidský hnus, varuje Bobošíková
Foto: Repro Youtube
Popisek: Andrej Babiš mladší

Anketa

Koho nejvíc chcete ve 2. kole volby prezidenta?

hlasovalo: 33861 lidí

„Víte, že někteří novináři a aktivisté brutálně manipulovali Andrejem Babišem mladším, který trpí paranoidní schizofrenií, ve prospěch politických cílů, pětikoalice a peněz? A že v tom pomáhali také politici Fialovy pětikoalice? Média tyto informace mají, ale zarytě mlčí,“ uvádí Bobošíková.

Minulý týden stanul před soudem kandidát na prezidenta Andrej Babiš. V závěru soudního jednání více než dvě hodiny za obrovského zájmu novinářů přednesl svou závěrečnou řeč. Ačkoliv řada médií dělala ze soudní síně on-line reportáže a tvářila se, že poskytuje kompletní zpravodajství, není tomu tak, upozorňuje Bobošíková.

U soudu zazněly informace, které podle Bobošíkové obnažují propojení novinářů s pětikoaličními politiky a jejich „cynickou manipulaci“ s informacemi o zdravotním stavu člověka, o kterém informují a dělají rozhovory. „Syn Andreje Babiše trpí podle lékařů i soudních znalců paranoidní schizofrenií. Ta se projevuje bludy, halucinacemi a poruchami jednání, zmateným myšlením a oslabením vůle. Mimochodem, manipulace s psychiatrickými diagnózami byla jednou z nejoblíbenějších metod StB,“ pokračuje Bobošíková.

„V závěrečné řeči Andreje Babiše na adresu některých novinářů zazněl neuvěřitelný příběh cynické lidské a mediální manipulace s duševně nemocným člověkem, to vše kvůli úspěchu koalice SPOLU kvůli penězům,“ dodává Bobošíková, že novináři v kauze Andreje Babiše mladšího rozhodně nehledali pravdu a neinformovali objektivně.

Na začátku příběhu je již zesnulá Hana Demeterová, která měla Babišem juniorem manipulovat z Nového Zélandu. Údajně působila jako humanitární pracovnice, žila například v Čečensku a tvrdila, že podniká v Albánii. Půjčovala si vysoké částky, které nevracela. Od 90. let se o ní několikrát zajímala policie kvůli podvodům.

Tato žena, která tajila svou identitu, na sociálních sítích půl roku před volbami do Poslanecké sněmovny v roce  2021 začala představovat nemocnému Babišovi mladšímu českou politiku a jeho otce. „A to jako spleť spiknutí a tajných služeb. Babišovi mladšímu, trpícímu schizofrenií, psala, že je jeho otec řízen z Kremlu a za jeho pobytem na Krymu stojí ruské tajné služby,“ podotýká Bobošíková, že využila toho, že Babiš junior neměl znalosti české politické reality. Demeterová také duševně nemocného Babiše juniora ujišťovala v tom, že jeho nemoc je pouze vymyšlená konspirace, kterou zorganizoval jeho otec.

Důležitou roli podle Bobošíkové hraje zpravodajský server Forum24 a jeho šéfredaktor Pavel Šafr propojený s ODS. Tajemná žena, o kterou se kvůli podvodům zajímala policie, režisér Vít Klusák, politici Pavel Novotný z ODS, Miroslav Kalousek z TOP 09 a také europoslanec Tomáš Zdechovský z KDU-ČSL. V příběhu má prý svou roli Česká televize, Milion chvilek pro demokracii a tři znalci, podle kterých Babiš junior s mezinárodně potvrzenou diagnózou paranoidní schizofrenie nejevil známky nemoci.

„Takové souručenství umí lidi znemožnit, dehonestovat a zničit. A ještě o tom přesvědčit veřejnost, novináře a možná i orgány činné v trestním řízení,“ konstatuje moderátorka k příběhu, o němž novináři nechtějí psát, případně je prezentují jako útok na média.

Demeterová měla Babiše mladšího podle toho, co zaznělo u soudu propojit nejprve s europoslancem Zdechovským. Ten měl Babišovi mladšímu psát, že „je potřeba se dostat ze spárů otce“. Demeterová jej v tom podporovala. Z konverzace prý navíc vyplývá, že Zdechovský slíbil Babišovi mladšímu setkání s německou europoslankyní Monikou Hohlmeierovou, se kterou za europarlament prověřoval střet zájmů tehdejšího premiéra Babiše. K setkání však nakonec nedošlo.

Mnohem aktivnější byl v kontaktu s mladým Babišem šéfredaktor Fora24 Pavel Šafr. Na jeho webu vyšel článek s titulkem „Andrej Babiš mladší říká v rozhovoru: Můj otec byl vždy falešný a zlý. Choval se jako primitiv“. Bobošíková cituje z článku slova Babiše juniora, že „nikdy nebyl nikde psychiatrickým pacientem, nemůže věřit Policii České republiky, jeho otec je zrůda a srab“.

„Šéfredaktor Šafr se podle dostupných informací setkal s nemocným Babišem mladším ve Švýcarsku a vznikl další dehonestující rozhovor, ve kterém měl Babišův syn zopakovat, že jeho psychiatrickou diagnózou je Čapí hnízdo. Při jeho zveřejnění si Šafr pochvaloval, že jeho předchozí rozhovor četlo 300 tisíc čtenářů. Neboli neštítím se ničeho, hlavně když je čtenost,“ zmiňuje dále Bobošíková.

Následně se prý Šafr s Demeterovou domlouvali, jak dopraví Babiše mladšího na Moravu a jak budou koordinovat jeho PR aktivity. „Šafr například schválil nápad, jak nemocný Babiš mladší bude sedět na stejném obrubníku, jako seděl v době tornáda jeho otec. Obdobná fotografie skutečně vznikla,“ pokračuje výčet.

Kontakt s nemocným Babišem juniorem Šafr až na oficiální rozhovor důsledně tajil. A rovněž se podílel na seznámení Babiše mladšího s Miroslavem Kalouskem. Následně nabídl Šafr duševně nemocnému Babišovi také spolupráci na knize a sháněl pro něj bydlení a práci, i když v té době měl Babiš junior k dispozici svůj vlastní rodinný dům v Praze, sděluje moderátorka pořadu Aby bylo jasno.

 

 

Podle Bobošíkové v tomto období před volbami do Poslanecké sněmovny zcela zásadní pro Šafra bylo, aby se Andrej Babiš před volbami svého nemocného syna bál. Babiše juniora cíleně neměli pouštět do rozhovorů v létě 2021, podle Šafra s cílem, aby vše řekl až před volbami na začátku října, popisuje moderátorka.

Demeterová a Šafr mají podle ní také na svědomí setkání Babiše mladšího s řeporyjským starostou z ODS Pavlem Novotným. Návštěva skutečně proběhla. Na setkání vezl Babiše juniora Robin Suchánek z Milionu chvilek pro demokracii. Novotný mu předal medaili a na sociální síti vzkázal, že nemocný Babiš junior je „zdravý kamarád, který si zaslouží přijetí s nevyššími poctami“.

 

 

Zároveň zorganizovali setkání na pivu Andreje Babiše mladšího s Miroslavem Kalouskem z TOP 09. Jak vyplývá z dostupné korespondence, cílem byl útok na šéfa hnutí ANO.

Bobošíková dále popisuje, jak Šafr a Demeterová seznámili Babiše mladšího s režisérem Vítem Klusákem, který měl shánět psychologická vyšetření o tom, že syn Babiše je zdráv, a měl o něm natočit dokument. Také Babiše juniora dovezl na zahájení kampaně hnutí ANO, které nemocný Babiš narušil tak, že o jeho útoku na otce masivně informovala média.

Klusák rovněž Babiše mladšího doprovázel do pořadu České televize 168 hodin. Nora Fridrichová pak o Babišovi mladším v jedné z reportáží vysílala.

Andrej Babiš mladší poskytl před volbami řadu rozhovorů, kde říkal, že je zdravý a že podá trestní oznámení v souvislosti se svou diagnózou, omezováním osobní svobody a zavlečením do zahraničí. „Mezitím se orgány činné v trestním řízení intenzivně zabývaly stížností nemocného Babiše a zjistily, že je nemocný, že mu nebyla omezována osobní svoboda ani že nebyl zavlečen do ciziny. Toto usnesení vydalo státní zastupitelství v lednu 2022. Státní zástupce konstatoval, že na základě zdravotní dokumentace trpí Babiš mladší od roku 2015 paranoidní schizofrenií, paranoidními bludy a nemá náhled na své onemocnění,“ uvádí Bobošíková.

„Usnesení státního zastupitelství také detailně popisuje vztahy Babiše mladšího s matkou i jednotlivé velmi smutné peripetie jeho choroby. Například v době rozsáhlého zhoršení zdravotního stavu Andreje Babiše mladšího v roce 2018 byla natočena reportáž Sabiny Slonkové a Jiřího  Kubíka ze serveru Seznam Zprávy. Zahrnovala rozhovor, ve kterém nemocný Babiš pobyt v Rusku označil za nedobrovolný,“ sděluje Bobošíková.

Z usnesení státního zastupitelství dále vyplývá, že Babiš mladší byl v letech 2015–2019 vyšetřen velkým množstvím lékařů v republice i v zahraničí a během nich nevyvstaly žádné pochybnosti o jeho diagnóze ani o způsobu léčby. Státní zástupce také v usnesení připomíná, že Babiš mladší výrazně zvýšil svou mediální aktivitu v průběhu roku 2021, kdy vrcholila volební kampaň pro parlamentní volby.

Jen několik dní po volbách Babiš mladší sdělil orgánům činným v trestním řízení, že odmítá jakoukoli další spolupráci a opouští Českou republiku. „Státní zástupce přitom píše, že Babiš mladší nebyl při spolupráci orgány činnými v trestním řízení veden ani tak zájmem na objasnění věci jako spíše zájmem politickým,“ podotýká Bobošíková.

Jeden vyhotovil doktor Slavomil Fischer, kterého měl kontaktovat režisér Vít Klusák. Desetistránkový text byl shledán nezpůsobilým pro zodpovězení odborných otázek psychiatrie. Druhý sepsala Džamila Stehlíková a státní zastupitelství jej naprosto strhalo. Byl totiž v délce dvou vět, konstatoval „dobrý zdravotní stav“ a nebylo z něj zřejmé vůbec nic. Nehledě na to, že Stehlíková není soudní znalkyní v oboru psychiatrie. Třetí pak napsal doktor Karel Kaufner, který Babiše vyšetřoval krátce předtím, než ve slavné scéně vtrhl na předvolební mítink svého otce.

Kaufnerův posudek byl prý nadšeně očekáván Pavlem Šafrem, který si od něj měl slibovat „prvotřídní skandál“. Dokonce se uvažovalo i o reklamním spotu o zneužití psychiatrie v případě mladého Babiše, který by pro televizi připravil Vít Klusák.

„Jak vyplývá z Babišovy závěrečné řeči a dalších dokumentů, organizovala Demeterová nemocnému paranoidnímu schizofreniku Babišovi mladšímu život. Věděla, že nebere předepsané léky, směřovala jeho veřejná vystoupení proti jeho otci a živila v něm nenávist proti otci. To vše konzultovala a koordinovala s některými novináři, politiky a aktivisty spojenými se současnou pětikoalicí,“ řekla Bobošíková, že tyto informace mají k dispozici všechna média, která se účastnila soudu s Andrejem Babišem. „Mají k dispozici jména a metody politiků a novinářů, kteří neváhají zneužít těžce nemocného člověka k vlastnímu vlivu a finančnímu a politickému prospěchu,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Z toho je krásně vidět, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseViktor Havel , 11.01.2023 13:04:29
jakých hnusných manipulací je schopna ta sluníčkářská banda, která se tak zaklíná pravdou a láskou. Na rozum dlabe.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…