Detektivové už prý mají v kauze Grygárek informace od Švýcarů

28.08.2015 14:59

Kauzu Nagyová, která vedla k pádu Nečasovy vlády, odstartoval případ bývalého náměstka pražského vrchního státního zástupce Libora Grygárka. Jeho vyšetřování se ale zatím táhne dál, protože detektivové ještě nedostali odpovědi na všechny otázky týkající se Grygárkova možného zneužití pravomoci. Informoval o tom server Lidovky.cz s tím, že sám bývalý žalobce tvrdí, že nové ani očekávané informace se ho vůbec netýkají.

Detektivové už prý mají v kauze Grygárek informace od Švýcarů
Foto: repro ČT, tan
Popisek: JUDr. Libor Grygárek

Vyšetřování Grygárkova napojení na lobbisty Romana Janouška, Iva Rittiga, Romana Janouška či Tomáše Hrdličku stálo na samém počátky kauzy Jany Nagyové (dnes Nečasové). Jenže zatímco bývalá šéfka kabinetu vlády Petra Nečase si již vyslechla první rozsudek, takzvaná kmotrovská větev, kde jako jediný obviněný figuruje Grygárek, se na první pohled nehýbe.

  • Celý text je ZDE

Olomoučtí žalobci to vysvětlují čekáním na právní pomoc ze Švýcarska. A právě ta jim nedávno dorazila. „Přišla její část, ale nejsou v ní obsaženy odpovědi na všechny naše otázky. Zatím tedy není vyřízena v rozsahu, v jakém o ní bylo žádáno,“ řekl serveru náměstek olomouckého vrchního zástupce Pavel Komár.

Jak závažné informace od Švýcarů přišly a do jaké míry detektivy posunuly, Komár odmítl komentovat.

Sám Grygárek ale tvrdí, že nová zjištění se ho vůbec netýkají. „Samozřejmě jsme si byli zjišťovat, o jakou právní pomoc se jedná. Zjistili jsme, že nemá souvislost s mojí osobou,“ řekl serveru.

Informace ze zahraničí se podle Grygárka týkají někoho jiného, jméno nicméně uvést odmítá. Podle serveru se ale nabízí právě Roman Janoušek, kvůli němuž čelí Grygárek od prosince 2013 obvinění. Grygárkovi hrozí vězení od šesti měsíců do tří let za to, že o Janouškově praní špinavých peněz měl informace, ale záměrně je nenechal kvůli přátelství s lobbistou prověřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…