Dienstbier oznámí jméno nového ředitele agentury pro začleňování

27.05.2015 6:01

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) se dnes chystá oznámit jméno nového šéfa či šéfky vládní agentury pro sociální začleňování. Vítěz či vítězka konkurzu nahradí odvolaného Martina Šimáčka. Jako první úkol bude mít zklidnit situaci v rozbouřené instituci.

Dienstbier oznámí jméno nového ředitele agentury pro začleňování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Agentura je odbor úřadu vlády, spadá pod ministra pro lidská práva. Spor o její podobu a fungování mezi Dienstbierem a pracovníky se táhne už šest týdnů. Propukl po Šimáčkově odvolání. Neshody se týkají i využití evropských peněz a sledování jejich účinnosti při integraci Romů či chystané reorganizace. Čtrnáct ze sedmi desítek pracovníků už podalo výpověď.

Do výběrového řízení na nového šéfa či šéfku se přihlásilo sedm lidí. Výběr nejvhodnějších kandidátů měla na starosti tříčlenná komise. Pracovníci agentury v ní chtěli mít svého zástupce, ale neuspěli. V médiích a na sociálních sítích se objevily spekulace, že by se novým šéfem měl stát pověřený vedoucí odboru prevence kriminality ministerstva vnitra Radek Jiránek, který se před lety už o post ředitele agentury ucházel. Padalo i jméno vedoucího sociálního odboru Prahy 14 Davida Beňáka.

Nový či nová vedoucí má nastoupit v červnu. Před sebou má jednání s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), ministrem a pracovníky agentury o jejím dalším působení. Nyní instituce spolupracuje s 36 městy. V budoucnu by jich mělo být sedm desítek. V příštích letech by se na sociální začleňování mohlo využít až deset miliard korun z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…