Dienstbier v kampani překročil polovinu rozpočtu. Přispěl i Špidla

27.11.2012 20:04

Podle slov Jiřího Dienstbiera je rozpočet jeho prezidentské kampaně stále na 15 milionech korun. Přispěla mu jak ČSSD, tak i Vladimír Špidla nebo on sám. Co se týče výdajů, už překročil polovinu rozpočtu.

Dienstbier v kampani překročil polovinu rozpočtu. Přispěl i Špidla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ČSSD Jiří Dienstbier

„Částka 15 milionů platí, je to suma, kterou mi přispěla ČSSD,“ uvedl Jiří Dienstbier v Interview ČT24. Dále mu jistým obnosem přispěl i Vladimír Špidla nebo on sám. Kolik přesně utratil, z hlavy neřekl, je však už za polovinou rozpočtu. „Možná to ještě nebylo zaplaceno, ale objednáno ano,“ dodal.

Dienstbierovo se ale často objevuje v průzkumech až „dole“. „Já si samozřejmě věřím. Kdybych si nevěřil, nemělo by smysl jít jen tak na zkoušku do prezidentské volby,“ ujišťoval. Podle něj o výsledku rozhodnou až debaty kandidátů. „Tam si lidé udělají definitivně názor, koho chtějí za prezidenta,“ popisoval Dienstbier.

Kdyby se nakonec prezidentem stal, byl by prý hlavou státu civilní a otevřenou. „Řekl bych svůj názor, ale respektoval bych, že vláda nese legislativní váhu,“ dodal další znak potenciální prezidentování. Veto by prý nepožíval moc často. Leda u zákona, který by šel za hranu ústavních pravidel nebo proti lidským právům. Například církevní restituce by vetoval. „Porušují princip rovnosti,“ vysvětlil svůj záměr.

Nestane se tak politickým prezidentem, „prodlouženou rukou“ ČSSD? „Každý bude ty hodnoty nějak uplatňovat, to není otázka stranickosti,“ ujišťoval. „Lidé nechtějí prezidenta bez názoru,“ dodal Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…