Diviš? Co se Diviš? Osobnosti se postavily za Svobodné

21.05.2024 9:25 | Monitoring

Přestože oficiální předvolební průzkumy vzrůstající zájem voličů o Svobodné podceňují, seznam osobností, které veřejně podporují tuto pravicovou a euroskeptickou alternativu v letošních volbách do Evropského parlamentu, přibývá.

Diviš? Co se Diviš? Osobnosti se postavily za Svobodné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezidentský kandidát Karel Diviš

„Libora Vondráčka a jeho názory znám osobně velmi dobře. Je to čistá duše, což je v politice úkaz. Takže moje volba je jasná,“ prohlásil Daniel Landa, zpěvák, skladatel a autor nejhranějších českých muzikálů. Podobně mluví také Pavel Janeček, uznávaný expert na plynárenství a energetiku. „Souhlasím s názory Libora Vondráčka na ekonomiku a energetiku,“ napsal Janeček. 
 

Anketa

Jsou za pokus o atentát na Roberta Fica zodpovědní činitelé liberální opozice, médií a neziskových organizací?

96%
2%
hlasovalo: 27008 lidí
Kromě toho, že Svobodní mají na své kandidátní listině dva někdejší prezidentské kandidáty Karla Diviše a Jiřího Hynka, veřejně je podporuje i další výrazný prezidentský kandidát. „Tato země se protkla se skvělou energií, je krásná a chci v ní žít jako svobodný muž. Volím Svobodné,“ uvedl skladatel a malíř Vladimír Franc. Vtipnou poklonu k prezidentskému kandidátovi Karlu Divišovi pak smekl herec, komik a protagonista legendárního Ády Větvičky Leoš Noha „Diviš je nej! Co se Diviš?“ 
 
O něco vážněji pak kontroval další známý komik. „Chci, aby mi politici dali pokoj. Volit tedy budu Svobodné,“ uvedl Miloš Knor, který je mimo jiné autorem ústředního sloganu Svobodných pro letošní volby do Evropského parlamentu, který zní Patříme do Evropy, ne Evropě. 
 
„Svobodní jsou pro mě jedna z mála posledních pravicových alternativ, ze kterých lze vybrat. Mnoho z nich znám osobně a pevně věřím, že jsou to lidé, kteří mě nezklamou, podaří se jim vrátit naši zem do kolejí, ve kterých se dá s rodinou normálně žít,“ pronesl Jan Tománek, spisovatel a režisér, který během koronavirové pandemie založil velmi známé a úspěšné Zdravé fórum. „Mám rád lidi, kteří vidí pozitiva i na oponentech. Fandím Svobodným a období COVIDu mě v tom utvrdilo. Hleďme na věci realisticky a berme chyby jako šanci se zlepšit a vyvarovat se jich do budoucna,“ navázal herec a zpěvák Radim Flender. 
 
„Úspěch národa, společnosti, začíná od ‚nejspodnějšího‘ jedince, rodiny, malé i velké firmy. Státní správa má jen vytvářet podmínky, aby se lidem dobře pracovalo, podnikalo a rozvíjelo. Proto mi jsou Svobodní nejblíž,“ přidal se mezi podporovatele kytarista Libor Máča Matějíček.
 
„Libor Vondráček je můj dlouholetý kamarád. Jeho myšlení je mi blízké, ale hlavně mu věřím jako člověku. A věřím, že si své názory a čestnost udrží i navzdory tlaku systému, který na něj zcela jistě bude se stoupajícími preferencemi jeho strany vyvíjen,“ uvedl zpěvák, herec a režisér Radomír Švec. 
 
Tím však výčet podporovatelů Svobodných nekončí. V nadcházejících volbách do Evropského parlamentu Svobodné podporuje také brněnská kapela Morčata na útěku, herec a hudební skladatel Daniel Barták, zpěvačka Blanka Šrůmová, motocyklový závodník a vicemistr Evropy Pavel Kejmar, známý cévní lékař a specialista na lékařskou etiku Vladimír Čížek nebo třeba autor portálu Jobovky.cz Jan Turek. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala zklamal. Nejlepší je ANO.“ Vlivný podnikatel se pomstil

10:32 „Fiala zklamal. Nejlepší je ANO.“ Vlivný podnikatel se pomstil

Tento pátek, sobotu a neděli půjdou občané EU k volbám a zvolí si nové zástupce do Evropského parlam…