Dluhoslav Kalousek, zločinci... Vzkazy ze záhrobí a svědectví o Janotovi, který se zabil kvůli exekutorům. A výzva nakonec

28.02.2017 12:25

Je to týden od chvíle, kdy Jaroslav Janota z Napajedel napsal svůj poslední blog na serveru iDnes.cz a následně skočil z balkonu ze sedmého patra. Zabil se. Janota měl v nejbližší době nastoupit trest vězení za to, že v lednu 2016 střílel na exekutory. Vyšetřovatelé jeho čin vyhodnotili jako pokus o vraždu. On se vždy obhajoval tím, že na exekutory nemířil.

Dluhoslav Kalousek, zločinci... Vzkazy ze záhrobí a svědectví o Janotovi, který se zabil kvůli exekutorům. A výzva nakonec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Možná by se měli daňoví poplatníci zamyslet, zda se jim vyplatí platit tak drahý represivní aparát, který místo na jejich zájmy myslí spíše na ty své. Až vám v nemocnici řeknou, že na operaci vašeho dítěte není dost peněz, zamyslete se, proč má tato země více policistů, soudců, příslušníků vězeňské služby a hlavně vězňů v přepočtu na sto tisíc obyvatel než neskonale bohatší země západní či severní Evropy. Možná jsou bohatší zkrátka proto, že neutrácí peníze daňových poplatníků zbytečně. Jako v mém případě.

Samozřejmě jako rozpočtově odpovědný občan vím, jak se legálně vyhnout nástupu do vězení a ušetřit tak českým daňovým poplatníkům náklady za můj pobyt ve věznici s ostrahou. Bohužel tento způsob je opravdu až příliš definitivní. Ale je jediný. Není na vybranou,“ zní závěrem blogu, v němž Janota popsal celý svůj případ.

Celý blog najdete ZDE.

Nad zásadními otázkami stavu společnosti se Janota ve svých blozích zabýval často. Závěrem roku například hovořil o kapitalismu a rozebral výrok proslulého švýcarského profesora sociologie Jeana Zieglera, jenž uvedl, že organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu.

„A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší je podstatou každé kriminální činnosti. Jinými slovy každý zloděj, lupič či nájemný vrah je v podstatě samotnou esencí kapitalistické soutěže. A organizovaný zločin je vrcholem kapitalismu. Tedy naprosto svobodného podnikání s minimální regulací ze strany státu,“ konstatoval tehdy Janota.

„Neoliberální pojetí kapitalistické soutěže se dostává v současnosti blízko svému vrcholnému stadiu. Podvádění při placení daní čili daňová optimalizace nákladů už překračuje legální podnikání a dostává se do sféry organizovaného zločinu. Na výplatních páskách těchto podnikatelsko-mafiánských bossů se tak ocitají běžně státní úředníci, policisté, soudci či politici. Organizovaný zločin tak získává legální rámec za pomoci lobbistů a zákonodárců. Vše tedy spěje do stádia, kdy bude existovat naprosto svobodný trh s minimálními zásahy státu či jiných represivních složek,“ domníval se.

Původní text ZDE.

A co zůstalo občanům po éře ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09)? I nad tím se Janota zamýšlel. Kalouska nazýval Dluhoslavem, neboť podle jeho slov po něm zůstal zejména státní dluh. „Kalousek jej za sedm let ve funkci ministra financí dokázal zdvojnásobit,“ tvrdil Janota.

„Dluhoslav Kalousek měl ještě v roce 2010 před volbami tu nebetyčnou drzost, že v rámci předvolební kampaně zaslal voličům složenku. Ta obsahovala částku státního dluhu přepočteného na jednoho obyvatele. Myslím, že to bylo asi 120 tisíc. Jaksi se zapomněl zmínit, že třetinu z této částky má na svědomí on sám v posledních třech letech ve funkci ministra financí. Toto Kalouskovo chucpe jsem komentoval hned, když na mne z poštovní schránky na jaře 2010 vypadla ta složenka,“ podotýkal Janota.

„Zatímco české vlády pod vedením ČSSD jsou rozpočtově odpovědné a státní dluh navýšily jen nepatrně, české pravicové vlády pod vedením ODS zatížily každého občana tohoto státu enormním dluhem. Dnes by ta Kalouskova složenka měla hodnotu více než 160 tisíc korun na občana Česka! Včetně nemluvňat. Z toho samotný Kalousek se na této částce podepsal z více než poloviny,“ uzavřel tehdy svá slova.

Původní text ZDE.

V září loňského roku se pak vyjádřil k úmrtí gymnastky Věry Čáslavské. „Byla pro mnoho lidí právě oním sluníčkem, ke kterému lze s nadějí vzhlížet. Takoví lidé jsou vzácní. A měli bychom si jich za to vážit. Čest vaší památce, paní Věro,“ napsal tehdy.

Původní text ZDE.

Nyní naopak čest Janotově památce mohou vyjádřit mnozí, pohřeb Jaroslava Janoty se uskuteční zítra o půl jedenácté dopoledne ve Zlíně.

„Tak to je hrozné. Pan Jaroslav Janota, můj spolužák z gymplu je mrtev,“ napsal k tragické události Jarek Jesenský. „Po přepadení jeho bytu exekutory jsem panu Janotovi nabízel pomoc právní, odbornou i psychickou, ale byl v pohodě, chodil do práce i na Facebook a že prý nic nepotřebuje. To ještě ovšem netušil, že nafasuje za zcela pochopitelnou obranu svého bytu ‚o půl druhé ráno‘, v nejhlubším spánku šílených 12 let vězení natvrdo, aniž by kohokoliv byť jen škrábl,“ dodal se smutkem. „Netvrdím, že naivně věřím všem příběhům ‚hodných dlužníků‘ o ‚zlých exekutorech‘, a neznám ani zdůvodnění soudu pro tak velmi tvrdý rozsudek smrti nad panem Janotou, ale jeho obhajoba a velmi detailní vysvětlení celé situace mne staví jednoznačně na jeho stranu, tedy rozsudek někde kolem 3 let podmíněně na dobu 5 let,“ uzavřel.

Ve facebookové skupině Jaroslav Janota – oběť české justice pak ale lze nalézt i jiné příspěvky, kritické. „V návaznosti na přečtení rozsudku bych rád doplnil, že pan Janota hradil srážkami na první exekuci z roku 2005, zatímco mobiliární exekuce byla prováděna jiným exekutorem na jinou exekuci z roku 2015 věřitele ESSOX. Tento exekutor srážkami strhávat nemohl, takže mu nezbylo než provádět exekuci jinak,“ poznamenal napříkald Michal Krajčírovič. „Skutečná škoda je, že pan Janota nezkusil třeba v tom roce 2015, kdy už měl tři exekuce, insolvenci, hrubě spočítáno by mu pravděpodobně prošla a mohl být za pět let čistý,“ podotkl.

„Myslím, že se hodí říct – doopravdy – kolik tahle údajná oběť justice dlužila. Byl to vážně chudáček, viz fakta, ne spekulace. I se spisovýma značkama. Škoda, že to do konceptu této skupiny asi úplně nezapadá,“ dodal.

„Věc je samozřejmě opět jinak, než se prezentuje, než se říká a než se po tom všichni přihlouplí dlužníci vozí a dělají tu z Janoty jakéhosi obětního beránka – je to normální lempl, co dlužil, kam se podívá, úhrnnou částku přesahující 1 250 000 Kč (ano, jeden a čtvrt milionu),“ uzavřel Krajčírovič.

Své také před několika dny na svůj facebookový profil napsala advokátka Klára Samková. „Vzkaz do Napajedel: pan Janota měl prý přítelkyni/družku a vřele doufám, že měl i nějaké kamarády. Jako obžalovaný z vraždy musel mít také ex offo advokáta... Najde se někdo z nich, kdo veřejnosti poskytne rozsudky? Nejlépe trestní i exekuční... Jen upozorňuji: jména soudců inexekutorů, případně dalších osob a citlivé údaje je nutno začernit... Nicméně: pokud nebudou rozsudky, není dál nad čím se bavit...,“ napsala v té souvislosti Samková.

Celý příspěvek Michala Krajčíroviče:

Protože je mi zle ze všech těch chytráků co ví, co dlužník Jaroslav Janota dlužil a jak přesně to bylo, tak jsem do toho těch pár stovek investoval, abych zjistil, jak se věci mají. Uvádím i spisové značky, aby někdo neřekl, že si to vymýšlím.

Tedy, Jaroslav Janota, dlužník co ho údajně zabil stát:

1) neměl exekuci jednu, ale tři - nejstarší z roku 2005, další dvě z roku 2015 - tedy nejméně 12 let (samozřejmě více, protože exekuce nevznikne ze dne na den - soud ji nařídil již v roce 2003) tento člověk kašlal na svoje závazky vůči věřitelům.

To je ale překvapení, když kašlete na svoje dluhy přes 12 let, že vám doma udělá exekutor šťáru, že? Kdo by to čekal? Fakt myslíte, že za tu dobu vám, jako "normálně pracujícímu a fungujícímu člověkovi", jak se dotyčný prezentoval, exekutor neobstaví účet? Neobstaví mzdu? Aspoň vidíte, jak lže!

2) první exekuce (samozřejmě primárně jeho vinou, tím že dluží 12 let) převážně na úrocích z prodlení naskákala za tu dobu na 1 112 750 Kč - její spisová značka je 207 EX 9350/05

3) druhá exekuce z roku 2015, částka 69.304,32 Kč + úroky, příslušenství, náklady exekuce, takže celkově počítám okolo 90tis Kč - její spisová značka je 097 EX 6165/15

4) třetí exekuce z roku 2015, částka 36.690,01 + úroky, příslušenství, náklady exekuce, celkově počítám okolo 50tis Kč - její spisová značka je 097 EX 7935/15

Takže, milí přátelé, věc je samozřejmě opět jinak, než se prezentuje, než se říká, a než se po tom všichni přihlouplí dlužníci vozí a dělají tu z Janoty jakéhosi obětního beránka - je to normální lempl, co dlužil kam se podívá, úhrnnou částku přesahující 1250000 Kč (ano, jeden a čtvrt milionu).

A tento člověk, co žije s exekucí od roku 2003 (takže dlužit musel ještě dříve), co začal střílet po vykonavatelích exekutora, kteří - velmi překvapivě - z pověření soudu vykonávali exekuci, když dluží takovou raketu, se tu má propírat jako oběť?

Čas začít nazývat věci pravými slovy. Exekutor ani stát za smrt této ekonomické mrtvoly fakt nemůže.

p.s. na žádost každému zašlu originál výpisu z centrální evidence exekucí, nejde tu ty PDF přiložit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …