Dnešní Moravec: Na západě terorismus, na východě válka a v Čechách soudcokracie

25.01.2015 7:11

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize se budou řešit zásadní otázky dneška. O rizicích islámského radikalismu a konfliktu na Ukrajině budou debatovat ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, exministr obrany Alexandr Vondra a zástupce ředitele Europolu Oldřich Martinů. Dalšími hosty budou tři nejmocnější soudci v Česku. Hrozí nám soudcokracie?

Dnešní Moravec: Na západě terorismus, na východě válka a v Čechách soudcokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Na Ukrajině přibývá mrtvých. Ukrajinská armáda vyklidila doněcké letiště a separatisté začali útočit na Mariupol, možná podle úsloví, že s jídlem roste chuť.  Jak to bude na Ukrajině dál? Jsou tam ruští vojáci, nebo nejsou? Nejen o tom budou v nedělních Otázkách Václava Moravce debatovat exministr obrany Alexandr Vondra (ODS) a známý kritik Ruska a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Řeč ale přijde i na teroristické hrozby v Evropě, a tady vstoupí do debaty zástupce ředitele Europolu Oldřich Martinů. Evropský policejní úřad totiž politiky varoval, že riziko teroristických útoků v Evropě je obrovské. Platí to i v Česku.

Nakonec do České televize zavítají předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa a nově jmenovaný předseda Nejvyššího soudu Pavel Šámal. Rozeberou možné změny Ústavy, změny v trestním právu i změny občanského zákoníku. Vyjádří se také k otázce, kterou opakovaně nastoluje exprezident Václav Klaus: Nastupuje v České republice na místo demokracie soudcokracie?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…