Dobeš: Lituji, že jsem ustoupil od školného. Vážím si Klause

30.03.2012 15:38

Ministr školství Josef Dobeš se loučil se svým úřadem. Když shrnul své působení, uvedl, že lituje, že v jednu chvíli odmítl školné. Zároveň odmítl, že by jeho další politické působení bylo spojeno s prezidentem Václavem Klausem.

Dobeš: Lituji, že jsem ustoupil od školného. Vážím si Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

„My jsme se bavili o tom, že bychom se rádi občas potkali,“ odpověděl Dobeš na otázku, jestli bude jeho další politické působení spojeno s prezidentem. „Pana prezidenta si velmi vážím za to, že si stojí za svými názory,“ dodal s tím, že veškerá další setkání budou jen na přátelské úrovni.

Dobešova nástupce nic dobrého nečeká

Dobeš odmítl komentovat, kdo z jeho možných nástupců by se měl stát ministrem. “Toto není mým úkolem a nechám to na vedení Věcí veřejných,” prohlásil. Budoucího ministra školství také lituje kvůli tomu, co všechno na něj kromě škrtů čeká - vysokoškolská reforma, státní maturity nebo třeba generálka srovnávacích zkoušek žáků pátých a devátých tříd.

Jedna z otázek novinářů take směřovala k tomu, zda něčeho z doby, kdy ministerstvo vedl, Dobeš lituje. “Lituji toho, že jsem v jednu chvíli ustoupil ze školného,” přiznal odcházející ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…