Dohoda mezi Prahou a firmou EMS je na spadnutí. Podepsána by měla být do dvou týdnů

15.07.2014 18:10

Praha a firma eMoneyServices (EMS), která je vlastníkem autorských práv k Opencard, by měly do dvou týdnů podepsat dohodu o společném postupu. Nejprve ji musí schválit rada města. Novinářům to dnes řekl primátor Tomáš Hudeček (TOP 09).

Dohoda mezi Prahou a firmou EMS je na spadnutí. Podepsána by měla být do dvou týdnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Zástupci EMS kroky směřující k dohodě přivítali. Ani jedna ze stran nechtěla obsah dohody komentovat. Podle některých informací ale v materiálu není nic konkrétního, chybí termíny i částky. 

Podoba dohody je podle primátora ze strany Prahy i EMS dojednána. Zbývá vyjádření dopravního podniku. Jednání se uskuteční ve středu. Materiál se zabývá sporným nákupem licencí a závazky z minulosti. „Zároveň nastiňuje, co se bude s Opencard dít dál," uvedl. Cestující by prý žádné komplikace pocítit neměli. Budoucnost Opencard je ale stále nejistá. 

Karta Opencard Prahu stála 1,35 miliardy korun. Dosud si ji vyzvedlo asi 1,2 milionu cestujících. Vedení města a EMS vedou ohledně dalšího fungování Opencard už několik týdnů ostré debaty. V případu padlo i několik žalob. Na soud se obrátil dopravní podnik i firma EMS. Praha i nadále jedná o možnosti odkupu práv. Jednání ale zatím žádný konkrétní výsledek nepřinesla. Praha se proto pokouší najít náhradní řešení, mimo jiné ve spolupráci s plzeňským dopravním podnikem. O možných záložních variantách se dnes zmínil i primátor.  

Počet obviněných v kauze Opencard se rozrůstá

V souvislosti s Opencard, která pochází z doby primátora Pavla Béma (ODS), bylo odsouzeno pět úředníků magistrátu. K soudu nově míří i deset někdejších i nynějších radních za ODS a TOP 09 včetně primátora Hudečka a dalších pět úředníků. Schválili totiž prodloužení smluv na provoz Opencard. Všichni vinu popírají. Občanské iniciativy i média upozorňují, že skuteční strůjci kontroverzního projektu zůstávají nepotrestáni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…