Dohodu o služebním zákonu už měnit nebudeme, ujišťuje Bartošek

25.08.2014 22:41

Opozice a koalice se konečně dohodly na návrhu služebního zákona. Vláda například ustoupila opozici v tom, že zrušila generální ředitelství státní služby. Podle poslance Jana Bartoška (KDU-ČSL) už k dalším změnám nedojde.

Dohodu o služebním zákonu už měnit nebudeme, ujišťuje Bartošek
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Podle Jana Bartoška je vládní koalice ráda, že se konečně s opozicí dohodla na návrhu a nyní se může posunout dál. Žádný z bodů, které se dohodly, se prý už nebude měnit. „Dohodu je třeba respektovat en bloc, to znamená, že nebudeme otevírat otázku politických náměstků,“ vysvětloval v Událostech, komentářích. Podle něj by totiž hrozilo, že by se pak celý návrh zbořil.

V otázce náměstků ustoupila opozice a přijala návrh, který předložila vládní koalice. Podle poslance Martina Plíška (TOP 09) sice nadále nechtějí dva typy náměstků na ministerstvech, ale zase prosadili zrušení generálního ředitelství státní služby.

Podle místopředsedy Poslanecké sněmovny Bartoška je celkově lepší, že se nakonec dosáhlo kompromisu. „Myslíte, že by se líp referovalo o tom, jak se dohadujeme v Poslanecké sněmovně? Jak tam jsou obstrukce? Tohle je podle mě lepší řešení,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …