Doktor Macek naznačuje: Nastal čas Macrona poslat...

08.03.2019 13:25

Doktor Miroslav Macek s ostrostí sobě vlastní okomentoval politické dění posledních dní. Francouzského prezidenta Emmanuela Macrona doporučil poslat na jedno zvláštní vyšetření, okomentoval cestu premiéra Andreje Babiše (ANO) do USA a pár slov přidal i ke sporům v Evropské lidové straně (EPP), která se prozatím definitivně nerozhodla, zda ze svých řad nevyloučí maďarského premiéra Viktora Orbána.

Doktor Macek naznačuje: Nastal čas Macrona poslat...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslava Macka zaujalo, že českého předsedu Babiše přijali v centrále CIA, což může na první pohled působit zvláštně, pokud vezmeme v potaz, že Andrej Babiš kdysi býval agentem vůči CIA nepřátelské komunistické Státní bezpečnosti. Macek však nabídl originální vysvětlení. „Bývalého agenta StB Babiše pozvali během návštěvy USA do CIA. Někteří se tomu diví. Zřejmě jen ti, kteří neviděli film Limonádový Joe a neznají tedy větu ‚Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina‘,“ napsal glosátor.

Jednou větou se vyjádřil také k návrhům francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který všechny občany EU seznámil se svou vizí Evropské unie. Volá v ní po hlubší integraci evropského společenství, po společné policii a po společné azylové politice.

Anketa

Cítíte se víc jako Čech, či jako Evropan?

hlasovalo: 21835 lidí
Macek doporučil zachovat se k Macronovi podobně, jako se kdysi svět zachoval k císaři Napoleonovi, kterému bylo určeno zemřít na ostrově Sv. Helena. „Není nejvyšší čas poslat toho Macrona na Svatou Helenu?“ zeptal se autor.

Nakonec okomentoval vyjadřování německého politika Manfreda Webera, kandidáta Evropské strany lidové (EPP) na předsedu Evropské komise, jenž podle Macka předložil maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi v podstatě ultimátum. To prý musí splnit, pokud si přeje, aby jeho maďarská vládní strana Fidesz zůstala součástí EPP.

Orbán by prý měl skončit se svými předvolebními útoky proti Bruselu a partnerům v EPP by se za tuto svou kampaň měl omluvit. Vedle toho by se prý měl postarat o to, aby v Budapešti zůstala Středoevropská univerzita financovaná Sorosem.

„Zdá se, že Manfred Weber si je dobře vědom toho, že staré dobré časy, kdy se s vyděrači nevyjednávalo, ale kontumovali se, jsou pryč. Proto ta povýšenecká troufalost,“ zhodnotil Weberovo chování Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…