Doktor Macek se vysmál Věře Čáslavské a Svěrákovi

15.01.2014 12:08

Bývalý politik, publicista a komentátor, doktor Miroslav Macek ani ve středu nezahálel a okomentoval na svém webu aktuální politické i společenské dění v České republice. Dnes je předmětem zájmu neúnavného glosátora poslanec hnutí ANO Pavel Čihák i odmítnutí Věry Čáslavské účastnit se na Hradě nominace českých sportovců na zimní olympijské hry v Soči.

Doktor Macek se vysmál Věře Čáslavské a Svěrákovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Které velmoci věříte nejvíce?

10%
87%
3%
hlasovalo: 252890 lidí

V první řadě komentuje doktor Macek informace o propojení poslance hnutí ANO Pavla Čiháka s exhejtmanem Středočeského kraje Davidem Rathem, který je stíhán kvůli údajné korupci. Spojenectví Čiháka, coby ředitele krajské údržby silnic, a Ratha prý bylo tak silné, že toto duo mělo vliv na všechny dopravní investice. Psaly o tom Hospodářské noviny.

"Poslanec ANO Pavel Čihák za sebou zanechal po svém hospodaření s penězi daňových poplatníků ve Středočeském kraji (po boku Davida Ratha) pěknou spoušť, jak zjistil nedávný audit. Neměl by o tom poslanec ANO (a bývalý novinář) Martin Komárek něco jedovatého napsat a další poslanec ANO Andrej Babiš to otisknout ve svých denících?" ptá se jízlivě Macek.

Čáslavská mluví o negativní energii, podle Macka zbytečně

Druhá poznámka v jeho pravidelné rubrice se týká rozhodnutí olympioničky Věry Čáslavské bojkotovat čtvrteční nominaci českých sportovců na zimní olympijské hry v Soči. Akce totiž proběhne na Pražském hradě za přítomnosti Miloše Zemana.

"Má svobodomyslná povaha mi nedovolí, abych navštívila současný Hrad, z jehož prostor je vysílána jen negativní energie. Z doby porevoluční, když jsem pracovala na Pražském hradě v kanceláři prezidenta republiky Václava Havla a zažila atmosféru plnou pozitivních myšlenek a činů, jsem si odnesla klid v duši a čistou mysl. A tu si od člověka, který nám dnes vládne, nenechám vzít," napsala v pondělí Čáslavská předsedovi Českého olympijského výboru Jiřímu Kejvalovi.

Miroslav Macek se k tomu staví opět s ironií sobě vlastní: "Čekám, kdy vystoupí Zdeněk Svěrák a podpoří nějakou tou podpisovou akcí Věru Čáslavskou, neochotnou sdílet na Hradě negativní energii prýštící ze Zemana. Přitom tam zůstaly židle a lampy po Bořkovi Šípkovi, takže pozitivní energie tam musí být habaděj!"

Co přesně napsal doktor Macek na svém webu:

Poslanec ANO Pavel Čihák za sebou zanechal po svém hospodaření s penězi daňových poplatníků ve Středočeském kraji (po boku Davida Ratha) pěknou spoušť, jak zjistil nedávný audit. Neměl by o tom poslanec ANO (a bývalý novinář) Martin Komárek něco jedovatého napsat a další poslanec ANO Andrej Babiš to otisknout ve svých denících?

Čekám, kdy vystoupí Zdeněk Svěrák a podpoří nějakou tou podpisovou akcí Věru Čáslavskou, neochotnou sdílet na Hradě negativní energii prýštící se Zemana. Přitom tam zůstaly židle a lampy po Bořkovi Šípkovi, takže pozitivní energie tam musí být habaděj!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…