Doktor Macek trhá na kusy Drábkovu kauzu a přidává vtip

02.10.2012 10:21

Do ministra Drábka, jeho náměstka Šišky i novinářů, kteří o jejich kauze amatérsky informovali, se dnes pustil ve svém glosování doktor Miroslav Macek. Drábek podle něj měl ve funkci skončit okamžitě poté, co si do novin vylil srdce, že deset dní před volbami se takové věci nedělají.

Doktor Macek trhá na kusy Drábkovu kauzu a přidává vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Doktor Macek se dnes dobře bavil při čtení všemožných komentářů k zatčení a obvinění prvního náměstka ministra práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky a šéfa ministerského oddělení informatiky Milana Hojera. Všude se prý totiž dočetl, že on a další vysoký ministerský úředník jsou obviňováni z podplácení.

Macek nad těmito slovy nevěřícně kroutí hlavou. „Koho ti dva úředníci z Ministerstva práce upláceli,“ žasne. Možná prý ministra, aby je nevyhodil, nebo novináře, aby o nich hezky psali. Anebo dodavatele softwaru na výplatu dávek, aby jej už konečně spravil. „Pokud se někdo dopouští uplácení, pak je přece ten, kdo peníze nebo nějaké protislužby někomu (uplácenému) dává,“ poučuje doktor Macek. Ke korupci jsou podle něj potřeba dva a ministerský úředník bývá obvykle tím, kdo úplatky přijímá, což je rovněž trestné a nejspíš právě z toho byla Drábkova pravá ruka s vrchním ministerským ajťákem obviněna. „To už tady nikdo neumí česky,“ ptá se Macek.

Vážněji pak už komentuje výrok ministra Drábka, že „deset dní před volbami je takový postup policie skandální.“ Podle Macka je však ještě skandálnější, že autor těchto slov je deset minut po jejich pronesení ještě pořád ministrem.

A nakonec ještě přidal vtip, opsaný z Facebooku. V něm se občan pokouší dovolat na Ministerstvo práce a sociálních věcí, ovšem telefon nikdo nezvedá a na záznamníku si může vyslechnout: „Dobrý den. Dovolali jste se na Ministerstvo práce a sociálních věcí. Všichni úředníci se věnují policistům, kteří dorazili před Vámi. Ihned, jakmile některý z nich nebude zatčen, budete spojeni. Prozatím vyčkejte.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …