Dopis Bidenovi. Změna směru v USA? To sotva

26.10.2022 18:00 | Analýza

Třicítka amerických progresivních kongresmanů z Demokratické strany po vlně kritiky stáhla dopis, v němž americkému prezidentovi Joeu Bidenovi – i přes nedávné ruské útoky cílené přímo na civilisty – radila, aby Američané „i v zájmu Ukrajiny“ zahájili přímé rozhovory s Ruskem a Moskvě nabídli možnosti „nového evropského bezpečnostního uspořádání přijatelného pro všechny strany“. Politici se po několika hodinách nechali slyšet, že šlo pouze o „personální chybu“ a dopis byl prý „několik měsíců starý“.

Dopis Bidenovi. Změna směru v USA? To sotva
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Joe Biden při projevu o stavu Unie

Dopis, v němž signatáři tvrdili, že „vzhledem k destrukci, kterou tato válka způsobila Ukrajině a světu, jakož i k riziku katastrofické eskalace“ je podle nich „v zájmu Ukrajiny, Spojených států a světa vyhnout se prodloužení konfliktu“, byl stažen již po necelých 24 hodinách, během nichž se k němu stačila snést nemalá kritika, která zřejmě není tím, co by špičky Demokratické strany chtěly vidět zrovna několik dní před blížícími se volbami do Kongresu.

Američtí progresivisté uvnitř Demokratické strany v čele s předsedkyní Kongresové progresivní skupiny Pramilou Jayapalovou tvrdí, že dopis se dostal na veřejnost „omylem“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mloci, dezoláti. A ti nejhorší? Chcimírové.“ Češi si platí z daní konferenci, kde jim nadávají

22:15 „Mloci, dezoláti. A ti nejhorší? Chcimírové.“ Češi si platí z daní konferenci, kde jim nadávají

Vláda potichu vyhazuje stovky milionů třeba na knižní festival, na kterém prezentuje Českou republik…