Dopiště k plakátům, že nebyly pořízeny za ukradené peníze, vyzval Keller politiky

06.10.2012 10:10

Města a celou republiku vyzdobily billboardy a plakáty s volebními sliby. Politici vyzývají voliče, aby odevzdali hlas právě jim. Země se pak přestane zadlužovat, děti čeká jistá budoucnost a naši vnuci budou mít v roce 2050 spokojené stáří. Popisuje sociolog Jan Keller ve svém komentáři pro deník Právo.

Dopiště k plakátům, že nebyly pořízeny za ukradené peníze, vyzval Keller politiky
Foto: ods.cz
Popisek: Vizuální reakce ODS na kampaň ČSSD proti církevním restitucím

V kraji, kde bydlí Keller, vévodí všem billboardům velké plakáty od TOP 09 s nápisem „Tady se krást nebude“. Jsou na nich vyobrazeni lidé, kteří v politice strávili dvacet let.

Z plakátů jsou lidé zmatení

V lidech ale vyvolávají zmatené reakce. Zejména po zatčení a uvalení vazby na prvního náměstka ministra práce Jaromíra Drábka (TOP 09) a po spekulacích, že mohlo dojít k odklánění peněz do stranické pokladny.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) považuje jednání protikorupční policie za pokus ovlivnit krajské a senátní volby. Tvrdí, že by policisté měli vysvětlit, proč nezatýkali dříve anebo až po volbách.

K billboardům by se mělo dopisovat, že nebyly pořízeny z kradených peněz

Z takového obvinění se podle Kellera policie jen tak nevykroutí. Nyní je údajně evidentní, že David Rath byl zatčený příliš brzo a Vladimír Šiška až příliš pozdě. „Příště bude nutno na policejních stanicích vyvěsit harmonogramy, ze kterých bude každému jasné, odkdy dokdy se mohou zatýkat politici stran opozičních a kdy začína a končí doba hájení politiků vládních,“ uvedl v komentáři pro Právo.

Billboardy mohou na ulicích viset dál. K nápisu „Tady se krást nebude“ by se ovšem menším písmem mělo doplnit „Tento billboard nebyl pořízen z kradených peněz“. Lidem se uleví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…