Dozorčí rada pražského dopravního podniku bude jednat o jeho šéfovi. Krnáčová jej chce odvolat

02.10.2015 6:25

Členové dozorčí rady pražského dopravní podniku na dnešní mimořádné schůzi projednají situaci kolem ředitele Jaroslava Ďuriše. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) minulý týden prostřednictvím ČTK oznámila, že by měl Ďuriš v čele největší městské společnosti v ČR skončit. Personální změny zatím na programu dozorčí rady nejsou. Někteří členové uvedli, že personálním rozhodnutím by měl předcházet pokyn majitele podniku, tedy rady hlavního města.

Dozorčí rada pražského dopravního podniku bude jednat o jeho šéfovi. Krnáčová jej chce odvolat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Primátorka v pátek v rozhovoru s ČTK obvinila Ďuriše z manažerských chyb. Podle neoficiálních informací o výměnu ředitele největší městské firmy v ČR usiluje šéf ANO Andrej Babiš. Server neovlivní.cz ve čtvrtek uvedl, že Babiš kvůli výměně ředitele v úterý apeloval na členy zastupitelského klubu pražské ANO.

Ďuriš, který bude příští týden ve funkci dva roky, pochybení odmítá. Náměstek primátorky a předseda dozorčí rady Petr Dolínek (ČSSD), který jednání rady svolal, tvrdí, že nejlepším řešením by bylo vypsat otevřené výběrové řízení. V něm by prý Ďuriš pozici mohl obhajovat. Ředitel se ale do případného tendru odmítá hlásit.

Dopravní podnik, který zaměstnává přes 10.000 lidí, ekonomicky tíží řada smluv z minulosti. Potýká se mimo jiné s kontraktem na dodávku tramvají za zhruba 19 miliard korun. Po nedávno dostavěném prodloužení metra A, které provázely potíže, jej čeká stavba nové linky metra D. Náklady budou kolem 50 miliard korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…