Drábek odpískal kandidaturu za TOP 09

14.02.2014 11:12

Bývalý ministr práce a sociálních věcí a bývalý poslanec Jaromír Drábek vystoupil ve sněmovně na tiskovém brífinku a oznámil, že nebude za TOP 09 kandidovat v evropských volbách.

Drábek odpískal kandidaturu za TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

Jaromír Drábek v úvodu připomněl, že před pěti lety byl spoluzakladatel TOP 09 a celou dobu na všech místech i v řadě funkcí se prý snažil prosazovat konzervativní hodnoty, které TOP 09 hájí.

Drábek však před schválením kandidátky v TOP 09 do EP považoval za důležité se obhajovat, a to zejména své působení na MPSV. Podle něj se mu podařilo prosadit základní systémové změny, které také přinesly úspory. Kroky prý vedly k úspoře 10 miliard korun. Nezvýšila se podle něj ani míra ohrožení chudobou a podle statistiky se naopak snížila. Drábek zdůraznil, že se podařilo změnit systém pěstounské péče a změnit systém péče o ohrožené děti. Ministerstvo pod jeho vedením prý už také nebylo ovládáno jedním dodavatelem pro systém vyplácení dávek.

Drábek také uvedl, že odešel z ministerstva kvůli obvinění náměstka, že bral úplatky, a že ani po 16 měsících není jasné, zda jeho odchod měl reálné podklady, nebo naopak odešel bezdůvodně.

Nechci, aby mé působení na MPSV bylo volebním tématem

„Já jsem vyslechl vyjádření premiéra Sobotky, jak Drábek zdevastoval resort a zaměstnanci na ministerstvu že prý na mě vzpomínají ve zlém. Asi premiér Sobotka potkává jiné lidi než já.“ Drábkovi prý lidé z resortu říkají, že za jeho působení se začaly koncepce vytahovat ze stolu a realizovat. Jenže to prý vše teprve ukáže čas.

Drábek pak oznámil, že nebude kandidovat za TOP 09 do EP. „Dostal jsem mnoho nominací z krajů, ale jsem si vědom toho, že obehraná písnička o mém působení na MPSV je mediálně vděčná. Chci, aby volební kampaň se nesla ve věcném duchu. TOP 09 bude hájit konzervativní program a konzervativní hodnoty. Nechci, aby se mé působení na Ministerstvu práce a sociálních věcí stalo tématem předvolební kampaně, a proto jsem se rozhodl v těchto volbách nekandidovat.“ V závěru brífinku uvedl, že se nechystá na žádné politické působení.

TOP 09 bude o kandidátech do evropských voleb rozhodovat příští týden ve čtvrtek. Kandidáty postaví i s hnutím Starostové a nezávislí, které s konzervativní stranou dlouhodobě úzce spolupracuje. Mezi návrhy na kandidáty do Evropského parlamentu se objevuje poslanec TOP 09 Stanislav Polčák. Pospíšil, který nedávno opustil mateřskou ODS, by za pravicovou stranu mohl kandidovat také.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…