Drábek se vrací. U Jílkové vás večer přesvědčí, že si máte spořit na stáří

07.02.2013 10:22

Exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) bude ve čtvrtek hostem pořadu Máte slovo Michaely Jílkové, který vysílá Česká televize. Dnešním tématem je důchodová reforma a diskutabilní druhý pilíř. Drábek byl častým hostem Jílkové už v době svého působení v čele resortu.

Drábek se vrací. U Jílkové vás večer přesvědčí, že si máte spořit na stáří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

Exministr bude odpovídat na dotazy, zda má smysl se do druhého pilíře v jeho současné podobě zapojovat a jaké možnosti vlastně druhý a třetí pilíř pro důchodce nabízejí.

Vedle stávajícího průběžného státního důchodového systému a soukromého penzijního připojištění vstoupil do důchodového systému od 1. ledna letošního roku ještě tzv. druhý pilíř, který ale přináší mnoho nejasností.

Nejistota a otázky

Vstup do něj je dobrovolný, vystoupit z něj už ale následně není možné. ČSSD plánuje při první možné příležitosti toto opatření zrušit, respektive zrušit celý druhý pilíř. I kdyby se tak však nestalo, panuje zde nejistota, zda budou tyto fondy výnosné a jaké budou pro spořitele záruky.

Kromě Jaromíra Drábka se diskuse na dané téma zúčastní také náměstek ministra financí Radek Urban, expremiér a bývalý eurokomisař Vladimír Špidla (ČSSD), finanční analytik Petr Syrový a Jaroslav Vostatek z Vysoké školy finanční a správní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…