Drahoš s Hilšerem se odvážně zdrželi, Babiš se musí smát. Chyběl jeden hlas! nadával senátor z ODS

26.07.2019 9:48

Senát včera o jediný hlas neschválil zrušení zákona o EET. Na Facebooku o tom informoval senátor ODS Lumír Aschenbrenner. A jak to tak bývá, rozběhla se debata, kdo za to může. Podle listiny u hlasování chyběli 4 senátoři ODS. A „velcí babišobijci“ Drahoš a Hilšer? „Odvážně se zdrželi hlasování,“ zaznělo.

Drahoš s Hilšerem se odvážně zdrželi, Babiš se musí smát. Chyběl jeden hlas! nadával senátor z ODS
Foto: Repro Facebook
Popisek: Senátor ODS, Lumír Aschenbrenner

Včera se v Senátu hlasovalo o bývalé stěžejní lodi programu hnutí ANO, tedy elektronické evidenci tržeb. Senát neschválil vládní novelu zákona o EET rozšiřující evidenci i na zbývající obory, které jí dosud nepodléhaly, ale neschválil ani návrh na zrušení celého zákona o evidenci tržeb. Předloha tak poputuje znovu do Sněmovny, což znamená, že poslanci ANO a jejich koaliční partneři mohou veto přehlasovat.

Hlasování pak na Facebooku okomentoval senátor Lumír Aschenbrenner. „V Senátu právě chyběl JEDINÝ hlas pro zrušení Zákona o EET!!!“ napsal. „V Senátu právě zamítnuta 3. a 4. vlna EET!!!“ dodal. Připojil hlasovací listinu s tím, jak kdo hlasoval pro zrušení zákona.

Hlasovací listina:

V této listině si Alois Sečkár všiml, že „velcí babišobijci“ Jiří Drahoš a Marek Hilšer se „odvážně“ hlasování zdrželi. „To nepřekvapí. Drahošovo odvážné ‚nevím‘ je přece již proslulé,“ podotkl k tomu Jiří Ševčík Baar.

Petr Vileta žertem navrhoval lehkou manipulaci statistikami: „Nemohli jste někoho zamknout na záchodě a změnit kvorum?“

Aschenbrenner ještě dodal: „Zopakujeme a ten hlas se najde (já osobně zkusím získat hlas kolegy Chaloupka).“ Ale povzdechl si: „Ale stejně pak vše jde do Sněmovny...“

Zdeněk Hovorka si pro změnu všiml, že k tomu, aby bylo zrušení odhlasováno, chyběly i hlasy nepřítomných senátorů ODS a ptal se: „To se neuměl klub ODS sejít v plném počtu?“ Na což Aschenbrenner prohlásil, že ho to také mrzí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…