Drogy se v Praze prodávají v centru a pak na Libuši, tvrdí starosta

16.11.2011 22:59

Podle starosty pražské městské části Libuše je tamější tržnice Sapa nebezpečná. A za všechno můžou především herny a automaty, kterých je zde víc než v jiných šesti městských částech dohromady.

Drogy se v Praze prodávají v centru a pak na Libuši, tvrdí starosta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Starosta pražské městské části Libuše Jiří Koubek prý nebyl překvapen sdělením Milana Urbana, že tržnice Sapa může být ohrožením státu. Už dříve o ní mluvil s policejním prezidentem.

Podle Koubka je na vině problematické oblasti hlavně fakt, že je zde množství heren. „Jenom v Sapě se nachází více videoterminálů než ve všech šesti městských částech dohromady," ukázal v Událostech, komentářích graf, kde srovnával pražské části s přibližně stejným počtem obyvatel. „Dnes se drogy v Praze distribuují v centru a pak na Libuši," dodal starosta.

S tím však nesouhlasí předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Podle něj můžou za řadu problémů jen „fámy". Popsal například případ, kdy řešil neshody v jednom z domů na Sapě. Nakonec zjistil, že v domě nebyl domovní řád přeložený do vietnamštiny. „Vůbec není pravdou a je lež, že je vážně ohrožená bezpečnost státu," odmítl Winter. „Já bych to tvrdil, kdyby se zjistilo, že v Sapě se cvičí příslušníci Al-Kaida," uzavřel.

Související: Zákulisí Sapy: Drogy, organizovaný zločin, daňové úniky

Podle Wintera v tržnici není žádná pěstírna marihuany ani výrobna pervitinu, je tam naopak škola a prodávají se v ní letenky. Zabavené věci mají prý mnohem nižší hodnotu, než uvádí policie, a Vietnamci určitě neobchází daně. „Budoucí stanice metra bude v blízkosti těchto pozemků a mají o ně zájem," tvrdil Winter.

Podle Koubka je ale skutečnost opačná. Cílem je prý zvětšit a víc uzavřít plochu, kde se prodává. „Oni jednou ty pozemky mají, nikdo jim je neukradne. Čeho se bojí?" ptal se v televizi. Podle něj by si měli zvyknout na Česko, kde to takto funguje, na rozdíl od socialistického Vietnamu. „Bojí se, že majitel bude vykázán, protože je ohrožená bezpečnost státu," odpověděl lakonicky Winter. Problém tak zdaleka není dořešený.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…