Důstojník při fotbale urazil Ukrajince, hrozí mu dva roky. Už o tom ví Černochová

02.07.2023 14:44

MONITORING SÍTÍ Případ fotbalového funkcionáře Jána Kotvase rezonuje i na ministerstvu obrany. Kotvas je totiž současně důstojníkem české armády. Incident mezi hráči na fotbalovém utkání mezi Horoměřicemi a Velkými Přílepy tak má pokračování. Píše o tom server Blesk.cz.

Důstojník při fotbale urazil Ukrajince, hrozí mu dva roky. Už o tom ví Černochová
Foto: pixabay.com
Popisek: Fotbalový míč - ilustrační foto

Kotvas jako vedoucí mužstva při zápase III. třídy Horoměřice - Velké Přílepy z lavičky hostů sprostě křičel na hráče ukrajinské národnosti Mariana Fedyshyna. „Ty ukrajinskej zm*de, místo abys válčil, tak tady hraješ fotbal, ty m*dko ukrajinská," měl křičet Kotvas. O kauze se psalo již před několika dny jako o případu pro fotbalovou disciplinárku.  Nyní se ale zjistilo, že Kotvas je současně důstojníkem Armády ČR, zástupcem velitele Posádkového velitelství Praha v hodnosti podplukovníka. 

Nyní mu tak nehrozí jen trest od fotbalové disciplinárky, ale dokonce i dva roky vězení za hanobení národa, rasy nebo etnické skupiny osob. Případem se již zabývá Vojenská policie.

Ministryně obrany Jana Černochová uvedla na twitteru, že si je vědoma, že tento případ řeší Vojenská policie.

Aktivní zájem ministryně pro podplukovníka nevěstí nic dobrého. Známým příkladem je, když si Černochová pozvala na kobereček olympionika Davida Svobodu kvůli jeho výrokům o Rusku.

Nadporučík Svoboda musel s ministryní absolvovat cestu do vojenského prostoru Libavá, aby se společně podívali na cvičení ukrajiských vojáků a společně si vyslechli jejich příběhy o tom, čeho se Rusko na Ukrajině dopouští.

„Případ řeší Vojenská policie a ministerstvo obrany, konkrétní případy nekomentuje. Pouze Vojenská policie ví, co lze komentovat," řekl k tomu mluvčí rezortu obrany David Jareš.

Podplukovník Kotvas ale zveřejněnou verzi incidentu odmítá.

A kauzou se cítí dotčen i osobně. Reprezentuje totiž jednotku, která vzdává hold při důležitých státních příležitostech. V roce 2011 dohlížel na odpálení čestných salv při státním pohřbu Václava Havla. A v roce 2016 vítal čestnou salvou čínského prezidenta, když přijel do Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vězení, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSamuel1KB , 02.07.2023 16:03:25
Neměla by být Černochová za své zločiny dávno před soudem?

|  19 |  0

Další články z rubriky

Objetí, které znamená víc. Putin a Si Ťin-pching. Chystají se velké věci

17:10 Objetí, které znamená víc. Putin a Si Ťin-pching. Chystají se velké věci

Mezinárodní politika definovaná jedním objetím. Ruský prezident Vladimir Putin dnes ukončil státní n…