EET je jenom začátek, nakonec budeme mít čip pod kůží. Pavel Šafr vyjevil chmurnou budoucnost

13.12.2016 20:53

Na serveru Svobodné fórum Pavel Šafr věští temnou budoucnost. Protikuřácký zákon a EET jsou podle novináře jen dalšími stupínky schodiště ke stále tvrdší kontrole státu nad svými podřízenými – občany Česka. Nemusí to dlouho trvat a lidé budou mít pod kůží čip, díky kterému bude stát vědět takřka všechno o všech.

EET je jenom začátek, nakonec budeme mít čip pod kůží. Pavel Šafr vyjevil chmurnou budoucnost
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

„Češi se pohádali o kouření v hospodách. Ve společnosti probíhá vzrušená diskuse o pojetí státu a o míře svobody. Velkému množství lidí se přitom líbí, když stát zasahuje do všeho. Asi by se jim i líbilo, kdyby jim stát ještě více kontroloval a usměrňoval život. Aby už vůbec nemuseli myslet. Mně tedy ne,“ zahájil Šafr.

V poslední době se vede velká debata o zákazu kouření v hospodách a restauracích, které s vysokou pravděpodobností za pár měsíců vstoupí v platnost. Ačkoli je autor nekuřák, je proti tomuto zákonu. Ne že by miloval cigaretový kouř, ale velmi se mu nelíbí stále důraznější snaha státu ovládat takřka všechen společenský život. Pokud někdo vlastní hospodu, měl by mít podle Šafra právo rozhodnout si, zda se tam bude kouřit, či nikoliv. „Do těchto pravidel se přirozeně nevejde nic, co je nelegální a zločinné. Ani ve své vlastní hospodě nesmím prodávat dětské porno. Kouření cigaret ale není nelegální činnost a snad jen naprostý fanatik by ho považoval za zločin. Proto má být výsostným právem majitele restaurace určit, zda se u něj bude, nebo nebude kouřit,“ zdůraznil Šafr.

Celý komentář najdete zde.

Nejen díky tomuto zákazu česká hospoda umírá. Hřebíček do rakve jí zasadila i EET. Tak jako kdysi komunisté vyhnali lidi z kostelů, současný státní dirigismus je vyhání z hospod. Jaroslav Hašek či Bohumil Hrabal by prý dnes už hospody skoro nepoznali. Šafr má navíc strach, že hospodami to nebude končit.

„Milí Češi, zrajete na to, abyste si ještě nechali voperovat pod kůži čipy. Aby vás mohl stát všechny kontrolovat, zda děláte vždycky všechno správně,“ uzavřel svůj varovný text Šafr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…