Egyptská armáda rozjela velkou operaci proti teroristům. Šestnáct jich zabila

11.02.2018 9:11

Egyptská armáda spustila rozsáhlou operaci proti teroristům. Zasahovala především na Sinaji. Šestnáct teroristů bylo zabito. Vojáci zničili také několik skladů se zbraněmi. Útok nařídil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí, který v březnu hodlá usilovat o své znovuzvolení.

Egyptská armáda rozjela velkou operaci proti teroristům. Šestnáct jich zabila
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Agentura Reuters přinesla informace o zásahu egyptské armády na Sinaji, kde se v posledních měsících vojáci potýkají s teroristy tzv. Islámského státu. Zásah proti teroristům nařídil prezident Abdal Fattáh Sísí v listopadu. Odpovídal tak na teroristické útoky, během kterých v Egyptě zemřely stovky lidí. Armáda tehdy dostala jasný rozkaz. Do tří měsíců vyčistit Sinaj.  

Během poslední operace bylo zabyto 16 teroristů a čtyři další byli zadrženi. Armáda zničila také sklady teroristů či jejich vozidla. V operaci, do které se zapojily pozemní, vzdušné i námořní síly armády, ale také egyptská policie, bylo zničeno celkem 66 objektů.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Armáda také v poušti obsadila komunikační středisko teroristů s počítači a knihami s tematikou radikálního islámu. Vojáci také odhalili šest farem, na kterých se pěstovaly rostliny určené na výrobu drog. Z prodeje drog teroristé financovali své operace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…