Skutečné velmoci mlčí. Jako když nacisté v roce 1939 obsadili zbytek Československa! Publicistka volá o pozornost

07.02.2018 18:16

Češi, Moravané a Slezané by měli zpozornět. Žádá je o to publicistka Jana Maříková, která se rozhodla sepsat pár slov k osudu Kurdů v provincii Afrín na severu Sýrie. Proč by měli občané České republiky věnovat pozornost osudu Kurdů? Protože se jim děje podobné příkoří jako těsně před druhou světovou válkou Čechoslovákům. A stejně jako tehdy u Čechoslováků i teď u Kurdů světové mocnosti mlčí a údajně se tváří, že se nic neděje.

Skutečné velmoci mlčí. Jako když nacisté v roce 1939 obsadili zbytek Československa! Publicistka volá o pozornost
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Oslavy kurdského nového roku Newrozu

Kurdové nasazovali život v boji proti teroristům z tzv. Islámského státu. Po dlouhé měsíce nesli hlavní tíhu pozemních bojů s islamistickými radikály. V jednu chvíli se do bojů zapojilo i Rusko, ruská letadla pomohla udržet u moci syrského prezidenta Bašára Asada a už už se zdálo, že si Kurdové budou moct oddechnout. Jenže to bylo jen falešné zdání.

Na kurdskou provincii Afrín na severu Sýrie teď útočí turecká armáda s odůvodněním, že i Kurdy považuje za teroristy. A bojovníci, kteří čelili Islámskému státu, teď musejí čelit armádě, která disponuje výzbrojí Severoatlantické aliance. A vůbec nejhorší na tom podle Jany Maříkové je, že hlavní mocnosti k nespravedlnosti, která se teď děje Kurdům, mlčí.

„Pročítám weby, sleduji zprávy a děsí mě to mrazivé ticho z oficiálních míst. Skutečné velmoci mlčí. Jako když nacistická vojska 15. března 1939 obsadila zbytek okleštěného Československa. Prezidenti, premiéři, ministři zahraničí a obrany od Západu až na Východ jsou k turecké agresi němí. Nikdo nic podstatného ani nedělá, ani neříká. Maximálně vysloví ‚politování‘ nebo větu jako ‚jsme nešťastní‘. Vzorem planých žvástů je ministerstvo zahraničí USA. Po něm papouškuje Západ. I Vladimir Putin jako by zamrzl; prezident Ruska, které Sýrii pomohlo vyhnat džihádisty,“ napsala Jana Maříková.

„A Erdoganova vojska bombardují a ostřelují. I civilisty. Nebo převážně je. Turecká armáda ‚zaměstnává‘ džihádisty v boji o Afrín, kde žijí převážně Kurdové, ale i uprchlíci ze syrské války. Tanky Leopard doprovázejí džihádisty slibující smrt nevěřícím, vesnice jsou ostřelovány dělostřeleckými granáty, vše ‚Made in Germany‘. Kurdové v celé Evropě, hlavně v Německu a ve Švýcarsku, denně demonstrují. Jedna demonstrace byla díky levicové mládeži a místním Kurdům i v Praze. Nikdo je nechce vidět, protože nikdo neví, co s tím,“ pokračovala dáma.

K dovršení všeho zlého se údajně zdá, že teď Turci bojují po boku s teroristy proti Kurdům. A ti zjišťují, že si musejí pomoct sami, protože svět k jejich utrpení mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …