Ekologický Fiala si dal závazek. A v ODS nemohou uvěřit svým očím. Ale nejen tam

08.11.2022 11:25 | Ze sítí

Předseda vlády Petr Fiala vzal na bedra České republiky závazek. Ekologický závazek pro boj s globálním oteplováním. A advokátka Klára Samková hned popsala, co může Fialův závazek znamenat v praxi. A nebyla sama. Přidali se i další, zejména z ODS.

Ekologický Fiala si dal závazek. A v ODS nemohou uvěřit svým očím. Ale nejen tam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Premiér Petr Fiala (ODS) vyrazil na Klimatickou konferenci do Egypta a vyslovil závazek.

„Evropská unie je na cestě k tomu, aby se Evropa stala prvním klimaticky neutrálním kontinentem do roku 2050. Musíme přesvědčit i mimoevropské země, aby tento směr následovaly. To je důležité i proto, abychom zátěž nenesli a neplatili jen my, ale i ostatní,“ napsal Fiala na Twitteru.

Petr Fiala promlouvá

Advokátka Klára Samková hned přidala svůj pohled na to, co Fialův slib znamená.

„Víte co tento slib znamená? Snížení počtů v chovech dobytka a drůbeže (viz. co se nyní děje v Holandsku) a pomalý přechod na konzumaci hmyzu... Pokud vím, tak v době Protektorátu se musela odevzdávat ‚nadlimitní‘ slepičí vejce. Národ přešel na kachní a husí... Nyní doporučuji zavčasu nastudovat způsob chovu kobylek a moučných červů,“ poznamenala.

Fiala promlouvá

Člen pražské ODS Honza Paluska si při pohledu na Fialův závazek vzpomněl na projevy komunistických politiků u příležitosti Velké říjnové socialistické revoluce a dalších podobných příležitostech. Ve vztahu k premiérovi Fialovi parodoval slova někdejšího komunistického generálního tajemníka strany Miloše Jakeše.

„Soudruzi, ke 105. výročí VŘŠR si s kolektivem, kterej je rudej, samozřejmě, dávám globální jakbychtakřek závazek, že do roku 2030 budu o 30 % míň prdět. Pač to není jednoduchej úkol ta přestavba! Není!“ konstatoval Paluska.

Fiala promlouvá

Právník Martin Chmela označil Fialu za „zeleného komunistu“.

Z pravicového konzervativce se stal vzorový zelený komunista,“ napsal.

Petr Fiala promlouvá

Učitel na VŠE a člen ODS Tomáš Šalamon také Fialu nešetřil. „Je mi líto, ale Petr Fiala už se dočista zbláznil,“ prohlásil.

Fiala promlouvá

 

Fiala při cestě do Egypta splnil ještě jednu misi.

„Při včerejší návštěvě českých vojáků jsem uctil památku štábní praporčice Michaely Tiché, která zde na Sinaji tragicky zemřela při pádu vrtulníku, když plnila úkoly mise se zahraničními kolegy.Čest její památce,“ napsal na Facebook.

Petr Fiala promlouvá

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…