Erik Best psal o mocném Martinu Romanovi. Zmínil přitom pár hodně štiplavých věcí

02.09.2013 14:18

Nové „protestní“ strany nejspíš našly společného nepřítele, společnost ČEZ. Ve svém pravidelném komentáři Final Word to uvádí novinář a analytik Erik Best. Do energetického kolosu se totiž pustil šéf ANO Andrej Babiš, předseda Zelených Ondřej Liška i Martin Bursík se svoji novou stranou.

Erik Best psal o mocném Martinu Romanovi. Zmínil přitom pár hodně štiplavých věcí
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Roman

„Martin Bursík ze strany LES sdělil Hospodářským novinám, že pokud předseda dozorčí rady ČEZu Martin Roman skončí za mřížemi, bude to pro něho důkaz, že demokracie v Česku funguje,“ uvádí Best v glose nazvané „Lid vs. Martin Roman“.

Americký novinář také připomněl nedávné téma týdeníku Ekonom, který přišel s fotografií exšéfa ČEZu Martina Romana s nápisem „muž určený k likvidaci – MUKL“. Erik Best ale nevěří, že by Roman a jeho lidé byli z vedení energetické společnosti vytlačeni.

Celý komentář Erika Besta ZDE

„Kdo by koneckonců Romanovi dával padáka? Jan "Fotovoltaik“ Fischer, který se nikdy nepletl ČEZu do cesty, ať už jako premiér, nebo jako ministr financí? Ex-ministr financí (a aspirant na premiérství) Bohuslav Sobotka, jenž dohlížel na Romanovo jmenování do vedení ČEZu v roce 2004 a je s ním přes právníka Radka Pokorného propojen jako pupeční šňůrou?“ ptá se novinář a zmiňuje přitom advokáta Pokorného, kterého prezidentský kancléř Mynář nedávno označil za muže, který má vliv na šéfa ČSSD.

Z ČEZu by se podle Besta muselo stát klíčové předvolební téma. „Bursík není jediný, kdo ho prosazuje. Možná, že protestní strany našly společného nepřítele,“ dodává analytik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…