Eurokomisařka Jourová plamenně: EU je lifestylová velmoc!

02.07.2016 17:04

Eurokomisařka Věra Jourová se v sobotní MF Dnes pustila do plamenné obhajoby Evropské unie. Politici národních států se podle jejího názoru rádi uchylují k určitému politickému triku, který říká, že všechno dobré jsme zařídili my, zatímco to špatné zpackal zlý Brusel tak vzdálený našim občanům. V tomto hodnocení se podle Jourové zapomíná, že EU je lifestylová supervelmoc, jejíž ekonomika – měřeno HDP – je větší než ekonomika USA.

Eurokomisařka Jourová plamenně: EU je lifestylová velmoc!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

Někdejší ministryně pro místní rozvoj a současná eurokomisařka na ochranu spotřebitelů Věra Jourová všem čtenářům připomněla, že být členem EU je dobrá věc. Na Brusel sice není těžké útočit jako na zkostnatělou strukturu, která nám nařizuje dokonce i pravidla pro inkoust do tiskáren, ale pokud chceme mít společný trh, tak na něm musíme mít nastavena také společná pravidla kvality a ochrany spotřebitele.

„Pouze jako člen Unie jsme součástí společenství, které je vnímáno zbytkem světa jako lifestylová supervelmoc a jehož ekonomika – měřeno HDP – je větší než ekonomika USA. I díky EU máme my, Češi, možnost ovlivňovat řešení globálních otázek naší doby, jako je ochrana vnějších hranic Evropy, hospodářský růst či migrace,“ napsala Jourová.

I z toho důvodu bychom si měli EU pečlivě chránit. Pokud tak nebudeme činit, hrozí nám posun na Východ, z něhož jsme tak rádi odcházeli po roce 1989. Měli bychom to mít na myslí, až nám někteří politici budou říkat, že z Bruselu k nám putuje jen to špatné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…