Europoslanec ODS, který stvořil IZIP, bojuje za jeho zachování. Píše poslancům a nabízí schůzky

01.04.2014 19:52

Jeden z tvůrců projektu IZIP, europoslanec ODS Milan Cabrnoch, se snaží přesvědčit poslance, že elektronické zdravotní knížky mají smysl a VZP by projekt, který stál už zhruba dvě miliardy, rušit neměla.

Europoslanec ODS, který stvořil IZIP, bojuje za jeho zachování. Píše poslancům a nabízí schůzky
Foto: cabrnoch.cz
Popisek: MUDr. Milan Cabrnoch

Podle informací serveru Aktuálně.cz europoslanec a bývalý akcionář firmy IZIP, která knížky spravuje, napsal členům správní rady dopis, ve kterém předkládá argumenty pro pokračování projektu. Navíc nabízí poslancům či jiným zástupcům stran ve správní radě schůzku, kde by jim argumenty předložil osobně.

VZP již dříve přestala do zdravotních knížek a jejich vývoje investovat, doposud však musí společnosti IZIP za provoz portálu platit měsíčně pět milionů, navíc ještě navýšených o DPH. Bez tohoto systému totiž pojišťovna nemůže komunikovat s pacienty a lékaři.

Cabrnoch byl jako zákonodárce jedním z tvůrců projektu, a kromě toho až do roku 2011 jedním z pěti vlastníků akcií společnosti IZIP. Akcionáři se svých podílů začali zbavovat, když VZP začala hrozit, že projekt nebude dále platit. Ministr Leoš Heger pak jednoznačně řekl, že zdravotní knížky v nebližším možném termínu skončí. Smlouva se společností IZIP však musela doběhnout.  

Nyní tedy europoslanec Cabrnoch usiluje o její prodloužení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…