Evropan, jsem Evropan? Pirát se tak sečetl, ale přišel ohlas. A spor: Co Romové...

29.03.2021 7:14

Vyplnit kolonku národnosti při sčítání lidu může být pěkný oříšek. Pirát do formuláře údajně napsal, že je Evropan. Za to se ho okamžitě snažil sejmout expert z ODS, ale útok překvapivě odrazil Topolánkův poradce. Je to prý důvod, proč je ODS tam, kde je.

Evropan, jsem Evropan? Pirát se tak sečetl, ale přišel ohlas. A spor: Co Romové...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Pirátský poslanec Mikuláš Peksa se cítí být Evropanem a napíše to prý i do formuláře při sčítání lidu. Solidarita a spolupráce nám prý podle něj přinese více než národní sobeckost. „Připojte se s námi ke sčítání lidu a do kolonky národnost uveďte hrdě: EVROPSKÁ!“ vyzívá na Facebooku své početné fanoušky.

Za tato vyjádření následně na europoslance zaútočil poslanec a ekonomický expert z ODS Jan Skopeček. „Ne, pane poslanče, žádná evropská národnost neexistuje. To je jen vaše oikofobie. Vy se stydíte, že jste Čech?“ zeptal se na rovinu Peksy?

Možná trochu překvapivě do sporu zasáhl bývalý blízký spolupracovník premiéra Mirka Topolánka Martin Schmarcz. Jestli jste si mysleli, že se postaví na stranu ODS, jste na omylu. Skopeček to od něj docela schytal. „A až se příště nějaký Rom přihlásí k české národnosti, ekonomický expert ODS mu to vyčte se slovy: vy se stydíte, že jste Rom? Toto je opravdu neuvěřitelné. Volba národnosti je soukromá věc, a když už se panu poslanci volba evropské národnosti nelíbí, mohl by si vzpomenout, že základní hodnotou ODS je osobní svoboda a nedotknutelnost soukromí, a tedy mlčet.“

Tyto podobné výpady jsou podle Topolánkova bývalého pomocníka právě jedním z důvodů, že ODS má „9,5 % a Piráti 22 %“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…