Exekutor převzal 80 milionů a zmizel. Policie po něm pátrá

20.03.2012 22:00

Na účet pražského exekutora Jozefa Višvadera uložila společnost Geosan Group v rámci řízení 80 milionů korun. Jenže exekutor poté zmizel neznámo kam. Policie po něm pátrá, ministerstvo spravedlnost podalo trestní oznámení.

Exekutor převzal 80 milionů a zmizel. Policie po něm pátrá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Jednání Jozefa Višvadera vnímáme jako selhání jednotlivce, které bylo odhaleno díky iniciativě společnosti Geosan Group, ministerstva spravedlnosti a Exekutorské komory. Nyní věc prošetří orgány činné v trestním řízení," ujistila server iDnes.cz prezidentka Exekutorské komory Jana Tvrdková.

Zatím ministerstvo spravedlnosti podalo trestní oznámení na Jozefa Višvadera kvůli podezření ze zpronevěry 80 milionů korun. Zároveň zahájilo řízení o jeho odvolání jakožto exekutora. Ne však kvůli oněm milionům, ale protože byl pravomocně odsouzený za jiný trestný čin a měl by nastoupit do vězení.

"Stanovisko zmiňovaného soudního exekutora není k dispozici, neboť aktuálně není známo, kde se nachází. Policie prověřuje adresy, na nichž by se mohl nalézat," prohlásila však mluvčí komory Petra Báčová.

Višvader zatím není k nalezení. Na středu se plánuje prohlídka jeho kanceláře v budově Exekutorské úřadu na Praze-západ. Jeho práci následně převezme jiný zvolený zástupce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…