Exministra Jaroslava Tvrdíka okradli v Číně

10.11.2012 8:54

Bývalý ministr obrany a tvůrce neúspěšné kampaně sociálních demokratů pro minulé volby Jaroslav Tvrdík byl přepaden a okraden pouličními zloději při poslední cestě do Číny, kde provozuje svůj byznys.

Exministra Jaroslava Tvrdíka okradli v Číně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík

Kromě Tvrdíka byl okradený při stejné návštěvě Číny i Jan Růžička, vrchní ředitel kabinetu a šéf mezinárodních vztahů ministerstva zdravotnictví a pravá ruka ministra Leoše Hegera (TOP 09). Informace přináší deník Insider.

Oba muži byli součástí stejné obchodní mise. Tvrdík na cestě do Pekingu zastupoval Smíšenou česko-čínskou komoru, Růžička vedl delegaci ministerstva zdravotnictví. Exministr se nechtěl pro Insider k incidentu vyjadřovat, Hegerův šéf kabinetu jej ale potvrdil.

"Přišel jsem asi o 40 euro, kromě mě a pana Tvrdíka nikdo jiný okradený nebyl," řekl deníku Růžička a dodal, že příběh se odehrál pozdě večer na ulici. Růžička ale nechce celou věc dramatizovat. "Nic se vlastně nestalo. Bylo to takové klasické: sbal prachy a vypadni. Zkrátka pouliční zloději a jediný problém na jinak zcela bezproblémové cestě,“ konstatoval.

Jinak skvělá cesta

Delegace měla za cíl zjistit možnosti spolupráce v oblasti zdravotnictví a možnosti českých firem na čínském trhu. V tomto směru cesta účastníky nadchla. "Byl jsem nadšený tím, kolik peněz Číňané dávají do zdravotnictví a jak chytře o tom přemýšlejí. Výsledkem cesty je výstup, že čínská strana chce s námi podepsat tříletý akční plán o zdravotnictví včetně obchodní spolupráce. Pokud se to celé povede, mohl by to být pro české zdravotnické firmy skvělý příběh," popsal svoje pocity Růžička.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…