Expert utržený ze řetězu: Obama musí být jako Reagan. Dost bylo jeho slabosti, které se levicový fašoun Putin jenom vysmívá

18.09.2014 13:10

Expert na otázky národní bezpečnosti a dlouholetý spolupracovník amerických senátorů Jim Guirard se ve svém textu publikovaném na severu americanthinker.com ostře pouští do ruskéko prezidenta Putina. Označuje jej za levicového fašistického tyrana a diví se, proč se ostatní zdráhají jej takto napřímo nálepkovat.

Expert utržený ze řetězu: Obama musí být jako Reagan. Dost bylo jeho slabosti, které se levicový fašoun Putin jenom vysmívá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karikatura Vladimira Putina

Anketa

Měla by média informovat citlivěji o závažné nemoci expremiéra Stanislava Grosse?

hlasovalo: 2536 lidí

„Teď, když se imperialismus a kolonialismus Putinova Ruska ukazuje v celé své nahotě, měli bychom, jak říkával čínský vojenský stratég Sun Tzu, poznat našeho nepřítele. Obzvlášť v době, kdy se nepřítel obrací naším směrem. Abychom tak mohli učinit, musíme se nejdříve bliže podívat na oboustranné nálepkování, které hraje ve vzájemných přestřelkách svoji roli. Stále agresivnější ruský prezident např. označuje Ukrajinu, pobaltské státy i členské státy NATO, které vystoupily otevřeně proti jeho agresi, za fašisty. Pokud praktikuje tuto oblíbenou `obviňovací hru` starých komunistů, sám zůstává levicovým fašistickým monstrem," poukazuje Guirard.

„Tato ošklivá nálepka se však svojí intenzitou značně liší od pojmu `sovětské dobrodružství`, který jsme si zvykli používat v souvislosti se Sovětským svazem a který nedávno ve svém článku publikovaném ve Washington Post opět oživili bývalí úředníci z Bushovy bezpečnostní administrativy Scowcroft, Hadely a Miller. Na summitu NATO ve Walesu se bude řešit několik zásadních otázek týkajících se spojenectví, včetně ožehavého tématu ruského dobrodružství na Ukrajině, napsali tito tři pánové. Použít slovo dobrodružství se mi však s ohledem na skutečné dobrodruhy Marca Pola, Kryštofa Kolumba či Neila Armstronga zdá poněkud absurdní," míní Guirard.

Anketa

Jste pro radikální omezení migrace do Evropy?

98%
2%
hlasovalo: 22207 lidí

„Proč bychom neměli věci nazývat pravým jménem a nemohli označit Putina za vetřelce, tyrana a nositele imperialistické politiky? Pokud se mu taková drsná označení nelíbí, tak ať se přestane chovat jako zločinec! Abychom uvedli tyto nálepky na pravou míru, je v tomto ohledu označení imperialista blízké někomu, kdo má smysl pro dobrodružství, či spíš sedí na nepřítele na život a na smrt, který nás v duchu stalinistické doktríny žene do další studené války?“ pokládá si Guirard řečnickou otázku.

Celý článek v angličtině najdete ZDE.

„V současné době se levicová média a akademická obec při hodnocení Putina uchylují k relativně málo ostrému nálepkování. Tvrdí, že Putin není komunista ani fašista, nepatří na pravici, ani na levici. Je to prý v prvé řadě autokrat, dobrodruh a podle Baracka Obamy `vůdce regionální mocnosti`. Všichni tito ctihodní pánové se však velmi vyhýbají tomu, aby při zmínce o Putinovi hovořili o jeho krvavé stalinistické ideologii a jeho islamo-fašistických spojencích," upozorňuje Guirard.

Vzhledem k přesvědčivým důkazům, že Putin zůstáva srdcem členem KGB a komunistou a zároveň dává na odiv své tyranské sklony, můžeme jej fakticky označit za „KomuCara“. „Je tedy napůl komunista a napůl car. Svoji marxistickou touhu po ovládání světa dal na odiv tento prý `bývalý` komunista při loňské olympiádě v Soči, kde označil rozpad SSSR za největší geopolitickou katastrofu minulého století. Ve skutečnosti však šlo o největší pozitivní událost v oblasti demokracie a lidských práv za posledních sto let. V návaznosti na jeho předchozí anexe v Abcházii a Jižní Osetii se Putinovi hodí i další nálepky, jako je např. diktátor, bolševický tyran, levicový fašoun, stalinista a již zmíněný KomuCar," pokračuje Guirard v kritickém tónu na adresu Putina.

„KomuCar“ Putin a jeho neostalinističtí příznivci již stačili anektovat dvě oblasti Gruzie a celý Krym, nyní se snaži přinutit mladou ukrajinskou demokracii, aby jim předala další regiony. „Konečným cílem je okupace celé Ukrajiny, Moldavska a střední Evropy. Otázkou tedy zůstává, jestli naše VSV (vždy slabé vedení) reprezentované prezidentem Obamou a mnoha nejistě se projevujícími spojenci v NATO konečně zdvihnou hozenou rukavici ve stylu Ronalda Reagana a postaví se odhodlaně proti Putinově pokračujícímu imperialismu či bude i nadále nečinně přihlížet tomu, jak se tento levicový ruský fašista beztrestně roztahuje i v dalších zemích," uzavírá Guirard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…