Exposlanci ANO neposlali peníze charitě. Udělá to za ně Babiš

04.07.2014 14:39

Miroslav Bačiak a Jan Sobotka byli v říjnových volbách zvoleni na kandidátce hnutí ANO do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Mandátem ale disponovali pouze měsíc, přičemž ve sněmovně nikdy nezasedli. Přesto jim na účet bylo připsáno 150, resp. 70 tisíc. Na popud hnutí ANO měli peníze věnovat na dobročinné účely. Dodnes tak neučinili.

Exposlanci ANO neposlali peníze charitě. Udělá to za ně Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Exposlanci své mandáty složili loni v listopadu. Do konce června 2014 měli obdržené částky věnovat na dobročinné účely. „Budu posílat na charitu, jedná se o Želivský klášter. Pokud se domluvíme, asi dám celou částku převodem,“ sliboval v březnu exposlanec Bačiak.   

Opat Želivského kláštera Jaroslav Šimek ale dosud žádné peníze neobdržel, i přesto, že mu to Bačiak osobně slíbil. „Mohu potvrdit, že nám nepřišly žádné peníze od pana docenta Bačiaka. Ale musím dodat, že tady byl před měsícem v kostele a říkal mi: Já vám ty peníze, co jsem vám slíbil, určitě pošlu,“ řekl Šimek Radiožurnálu. 

Bačiak zpoždění peněžního daru pro Želivský klášter odmítl vysvětlit. Redaktorům Radiožurnálu po telefonu pouze oznámil, že je to jeho soukromá věc. Ani u druhého exposlance Jana Sobotky není jasné, zda peníze na dobročinné účely již poslal. Odmítl se vyjádřit s tím, že je na dovolené.

Ostudu svých exposlanců se rozhodl napravit šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Společně s předsedou poslaneckého klubu Jaroslavem Faltýnkem pošle za oba hříšníky peníze na charitu. Radiožurnálu to řekl sám Faltýnek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…