FOTO Tak jak je to tedy s tím pitím ve sněmovně? Takto to prý vypadá u Babišovců

22.05.2015 9:29

Když lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka na svém facebookovém účtu zveřejnil, že místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek je na středeční schůzi Sněmovny opilý, spustil mediální přestřelku mezi vládou a opozicí, na kterou se jako na kouli nabalují další údajné důkazy a svědectví o tom, jak to která partaj má s požíváním alkoholu.

FOTO Tak jak je to tedy s tím pitím ve sněmovně? Takto to prý vypadá u Babišovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začátek jednání sněmovny provázely dvě minuty ticha za masakr v Uherském Brodě

„Opilý Kalousek dnes ve Sněmovně perlí. Odmítám, aby pod vlivem alkoholu dělal zpravodaje jakéhokoliv zákona. Táhne to z něj fakt fest,“ zveřejnil Jurečka na svém facebookovém profilu.

Následně si přisadil i ministr financí Andrej Babiš, kterého Kalousek na středečním zasedání Sněmovny, kde se projednávala další daňová podpora biopaliv, tepal. „Kalousek páchnul už ve dvanáct a Jurečka cítil silnější odér v pět. Byl opilý a všichni to viděli. On je opilý permanentně,“ nechal se slyšet šéf hnutí ANO.

„Bylo by dobré, abychom ve Sněmovně zavedli, že předtím, než bude poslanec Kalousek mluvit, dáme mu fouknout,“ navrhl Babiš.

Fouknu, když Babiš půjde na detektor lži

Miroslav Kalousek nařčení z údajné opilosti odmítá. Prý je celý den před kamerami a pít by si nedovolil. „Když dochází argumenty, přichází pomluvy,“ tvrdí místopředseda TOP 09.

Fouknout do alkoholtesteru by byl Kalousek ochotný pouze v případě, že by se Andrej Babiš podrobil testu na detektoru lži. „Slyšel jsem, že bych se měl podrobit testu na alkohol, když jdu mluvit. Na to odpovídám, že to nesmírně rád podstoupím za předpokladu, že Andrej Babiš se pokaždé podrobí testu na detektoru lži,“ uvedl Kalousek v rozhovoru pro deník Právo.

Pod parou i hnutí ANO?

Na obranu svého šéfa již vystoupili někteří činitelé TOP 09. „Za rok a půl jsem neviděl moc poslanců, o nichž bych mohl říci, že pijí alkohol. Prokazatelně jsem viděl jediného, který se tu po chodbách motal. A to byl Martin Komárek z ANO,“ prohlásil pro Blesk poslanec za TOP 09 Jiří Koubek.

Jaroslav Poláček, který se TOP 09 stará o kampaně, to dále rozvedl, když na svém facebookovém profilu zveřejnil fotku, která ukazuje, co všechno se dá nalézt v kuchyňce poslanců hnutí ANO.  

Kuchyňka poslanců ANO. Foto: Facebook Jaroslava Poláčka

Podle Poláčkova vyjádření je fotografie z kuchyňky Babišova hnutí autentická a byla pořízena letos v dubnu. Je o to pikantnější, že hnutí ANO dlouhodobě stojí v čele boje proti alkoholismu ve sněmovně, místopředsedkyně sněmovny za toto hnutí Jaroslava Jermanová prosadila zákaz podávání alkoholu ve sněmovních osvěžovnách a dokonce vyhrožovala, že je připravena dávat poslancům "dýchnout".

Na Poláčkově facebookovém profilu fotografie zaujala poslance TOP 09 Michala Kučeru. Ten poznamenal "kdyby po sobě aspoň uklízeli".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…