Fašizoidní Putin si myslí, že může dobývat svět. Je skvělé, že jsme v NATO. To znělo, když Američané předváděli tisícům lidí svou techniku

29.03.2015 21:06

REPORTÁŽ Druhá část kolony NATO dorazila do Vyškova kolem sedmnácté hodiny, jejímu příjezdu přihlíželo asi dvakrát víc lidí, než se očekávalo. Ke krokem jedoucím vozidlům přibíhali lidé a podávali vojákům ruce, jeden z Američanů dostal láhev slivovice. Odpůrci, kteří v první fázi příjezdu konvoje skandovali, tentokrát z trasy jízdy zmizeli.

Fašizoidní Putin si myslí, že může dobývat svět. Je skvělé, že jsme v NATO. To znělo, když Američané předváděli tisícům lidí svou techniku
Foto: David Daniel
Popisek: Konvoj americké armády míří do Vyškova

Před vstupní branou do areálu Univerzity obrany se shromáždilo několik set lidí, kteří čekali na vstup a avizovanou prohlídku techniky. Konalo se zde i improvizované vystoupení folkového zpěváka Zbyňka Horvátha. "Je jasné, že Putin zachází se světem velmi neuctivě a že dnes máme na východě fašizoidního člověka, který žije obklopen těmi, kdo ho podporují v názoru, že může militantně dobývat svět. Když jsme zvonili klíči v roce 1989, bylo to skvělé, když jsme vstoupili do NATO, byla to velká událost, ale vidět dnes fyzicky vojáky, kteří jsou skutečně schopni ve chvíli, kdy to bude třeba bránit, je úžasné," uvedl.

ZDE je vše, co jsme napsali o americkém konvoji.

"Někdo říká, že se Američané do všeho montují, kdyby se ale nemontovali do záchrany světové demokracie, bylo by zle. Vědí, že ubránit demokracii pro Ameriku nejde pouze v Americe, vědí, že pokud tady zvítězí nějaký Stalin, Putin nebo Saddám, USA budou jeho prvním terčem a že takové síly naberou energii, aby Ameriku zničily. Jsme šťastní, že Američané jsou odhodláni bránit svou svobodu a že my na tom můžeme takto participovat?“ pokračoval Horváth.

Připomněl i skutečnost, že se akce odehrává v Dědicích, rodišti Klementa Gottwalda, kterého označil za vraha století. "Kdyby žil Kléma Gottwald, spousta z nás tady by nežila. Dnešní den je milníkem, kdy jsme zatli tipec hrstce křiklounů, jako je Komunistický svaz mládeže a podobné organizace. Dařilo se jim vytvářet dojem, že je tady protiamerické Česko. Není, nebylo a nebude. V naší tradici je vazba na západní demokracie, a pokud někdo bude tvrdit, že musíme být s našimi bratry Slovany, tedy s Rusy, vzpomeňte si na Masarykovo varování, a hlavně na dobu po roce 1945. Tehdy nás Rusové neosvobodili, ale pouze převzali okupační správu po Hitlerovi. Čest všem ruským hrdinům, kteří trpěli ve válce, ale to, co nám přinesli, není nic, co bychom měli slavit, protože záměr Stalina byl jednoznačný - dostat do područí Československo,“ hřímal do mikrofonu Horváth, podle nějž po válce u nás Stalin nechal tady své poradce už v roce 1945.

"Když někdo jako Zeman říká, že jde slavit konec světové války, protože tady zvítězili komunisti až v roce 1948, není to pravda. Vstupem Rusa na naše území začíná příkoří, začali odvlékat do gulagů ruské emigranty a to, co nastalo v roce 1948, se nezrodilo přes noc. Dnes máme svůj osud v rukou a vidím, že velmi pevně,“ zakončil Horváth svůj projev. Jeden z přihlížejících podporovatelů NATO s americkou vlajsou na rameni k své motivaci uvedl: "Kdyby nezačali naši rusofilní levičáci tak vyřvávat, nikdy by mě nenapadlo jít někde mávat americkým praporem. Takhle jsem ale musel, přece nenechám lidem představu, že tato lůza je Česko,“ dodal.

Po sedmnácté hodině otevřela Univerzita obrany vstup a veřejnost na prostranství mezi budovami měla možnost vidět vojenská vozidla a setkat se s několika Američany. Poslední část konvoje dorazila před osmnáctou hodinou. Akce se zúčastnilo několik tisíc lidí a kolem osmnácté hodiny ve Vyškově téměř zkolabovala doprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Daniel

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…