Fischer sebevědomě: Nejsem nervózní. Očekávám, že postoupím

12.01.2013 14:43

Expremiér Jan Fischer, vnímaný v předvolebních průzkumech jako jeden z favoritů nynější prezidentské volby, není před oznámením výsledků nervózní. Pevně věří, že pro něj volby dopadnou dobře a postoupí do druhého kola. Novinářům to řekl při příchodu do restaurace Avion 58 v někdejším Měšťanském pivovaru v pražských Holešovicích, kde bude výsledky očekávat s manželkou, synem, přáteli, dobrovolníky a svým volebním štábem.

Fischer sebevědomě: Nejsem nervózní. Očekávám, že postoupím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

"Nejsem nervózní, opravdu sem nejedu skládat zkoušku," poznamenal kandidát, kterého do volby nenominovala žádná politická strana. Věří prý v dobrý výsledek, jeho tým v kampani odvedl dobrou práci. Jak velká je jeho šance na postup do druhého kola, odhadnout nechtěl. "Nehodím odhad, jen pevně věřím, že to dobře dopadne," podotkl.

Pokud do druhého kola postoupí, předpokládá pokračování kampaně, účast v debatách a diskusích. Jestliže dnes se svým týmem zaznamená úspěch, bude prý slavit jen střídmě. "To je jen jeden krok, budu nesmírně rád. Ale nebude to nějaké bujaré slavení," míní.

Pro úspěch prý udělal vše

"Know-how prozrazovat samozřejmě nebudu. To bude má náplň, pro následující dva týdny, pokud tomu budou výsledky odpovídat," řekl Fischer. Nechtěl prozradit, s kým by se chtěl ve druhém kole utkat. "Pokud průzkumy bereme vážně, tak to bude Miloš Zeman. A nebudu si vybírat," připomněl kandidát. V případě, že se do druhého kola nedostane, bude prý z volby odcházet s pocitem, že pro úspěch udělal všechno. "Není to konec světa samozřejmě, ale do spekulací se pouštět nebudu, počkejme si na večer," uvedl.

Také jeho rodina prý zůstává klidná. "Pokud má manželka znervózní, tak rozhodně později než já. To je obrovská výhoda. Nervozita u Fischerů ne, samozřejmě očekávání," uzavřel jeden z předpokládaných favoritů první volby hlavy státu. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tvář dnešní ODS? P*del Pavla Novotného! Vyskočil nechce přirovnáním urážet prasátka

6:50 Tvář dnešní ODS? P*del Pavla Novotného! Vyskočil nechce přirovnáním urážet prasátka

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Už se ví, kdo nás osvobodil? Od roku 90 hloupá kampaň s přepisován…