Fischerová nasbírala podpisy, bude bojovat o Hrad

06.11.2012 12:18

Do boje o Hrad se zapojí i herečka Táňa Fischerová. Členové jejího volebního týmu dopoledne předložili Ministerstvu vnitra její kandidátní listinu s potřebným počtem podpůrných podpisů od občanů, jichž musí být nejméně 50.000. Přesný počet má herečka oznámit dnes hodinu po poledni.

Fischerová nasbírala podpisy, bude bojovat o Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Táňa Fischerová

Fischerová je po europoslankyni Zuzaně Roithové (KDU-ČSL) a někdejší člence Evropského parlamentu Janě Bobošíkové (SBB) třetí ženou, která se o prezidentský úřad bude ucházet. Celkem by kandidátů mělo být nejméně 12. Lhůta pro předložení nominace skončí dnes v 16:00.

„Myslím si, že přímá volba je oslovením občanské společnosti, aby si vybrala ze svých zástupců někoho, kdo není spojený se stranickými ani ekonomickými mocenskými strukturami a může vnést do této pozice nové akcenty," uvedla již dříve na dotaz, proč se rozhodla kandidovat.

Fischerová má za sebou členství ve sněmovně, byla poslankyní za koalici US-DEU a lidovců. Známá je ale především z řady charitativních akcí. Kandidaturu Fischerové podpořila mimo jiné Strana zelených.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…