Foldyna se vyjádřil k situaci v ČSSD: Vy mi to nebudete věřit...

12.06.2017 22:38

Stane se šéf ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka první obětí blížících se podzimních voleb? Sociální demokraté ve středu oznámí, zda současný premiér zůstane i volebním lídrem, nebo ho nahradí ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. V pondělních Událostech, komentářích České televize se k situaci v ČSSD vyjádřil poslanec Jaroslav Foldyna.

Foldyna se vyjádřil k situaci v ČSSD: Vy mi to nebudete věřit...
Foto: Archiv J. Foldyny
Popisek: Jaroslav Foldyna.

Poslanec Jaroslav Foldyna v úvodu pondělních Událostí, komentářů České televize oznámil, že členská základna ČSSD neví nic bližšího o tom, zda se Sobotka chystá odstoupit z postu volebního lídra strany. „Vy mi to nebudete věřit, ale my o tom opravdu nic nevíme,“ oznámil poslanec.

Obratem také zdůraznil, že Česká republika je úspěšná, má úspěšnou vládu, ve které je vedoucí silou právě sociální demokracie. Předvolební průzkumy podle Foldyny jistě nevypadají dobře, ale podle poslance nemá smysl přeceňovat jejich váhu.  

„Kdybychom byli skandinávskou zemí, tak by byl Bohuslav Sobotka špičkový premiér a všechno by bylo v pořádku,“ podotkl Foldyna. V České republice teď však probíhá místy ostřejší předvolební kampaň a volič hledá politika, který je na tuto zostřenou situaci schopen reagovat. Ukázalo se, že Sobotkův styl v tuto chvíli neoslovuje většinu voličů, a na to je třeba reagovat.

„Já vám v tuto chvíli nebudu říkat, jestli je dobře, aby Bohuslav Sobotka odešel, nebo neodešel... Ode mě nečekejte, že budu do médií říkat, jestli by měl Bohuslav Sobotka odejít. Ale názor na to samozřejmě mám,“ uzavřel své vystoupení zákonodárce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…