Francie: Allahu akbar! řval v Nice a vraždil. VIDEO, info a hnus

29.10.2020 11:37

V jihofrancouzském městě Nice dnes došlo ke scéně jako z hororu, když do kostela vtrhl muž a po zařvání „Allah-u-Akbar“ usekl hlavu nejméně dvěma lidem. Islamistický terorista zabil tři lidi a řadu dalších na místě zranil. „Dost. Musíme odstranit islámský fašismus z naší země,“ napsal na Twitter starosta města. Útočník byl policií postřelen.

Francie: Allahu akbar! řval v Nice a vraždil. VIDEO, info a hnus
Foto: repro Twitter
Popisek: Záběry z policejní razie v Nice

Ve Francii došlo k dalšímu teroristickému útoku. Útočník s nožem v ruce vtrhl do kostela ve městě Nice a zabil tři lidi, na místě bylo i několik dalších zraněných. Dle serveru Telegraph.co.uk muž dekapituloval dvě osoby. Útočník měl dle svědků před tím, než ženě setnul hlavu, zařvat Allah-u-Akbar neboli Alláh je veliký. Vypadá to tedy na další islamistický teroristický čin. Policie muže postřelila. Poslanci Národního shromáždění v Paříži drželi minutu ticha za oběti útoku a předseda parlamentu Richard Ferrand schůzi přerušil.

Více informací ZDE:

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí

Na cestě do Nice je prezident Emmanuel Macron. Premiér Jean Castex řekl, že „jde nepochybně o velmi vážnou novou výzvu, které Francie čelí“. V poslední době jde o několikátý teroristický čin islamistů. V polovině září čečenský muslim zavraždil v Paříži učitele Samuela Patyho, který žákům ukazoval karikatury proroka Mohameda.

Tyto karikatury vyšly v magazínu Charlie Hebdo, jejíž redakce se stala obětmi teroristického činu v lednu 2015. Učitel žákům ukazoval karikaturu v souvislosti se svobodou projevu. Učitel byl muslimským útočníkem též dekapitulován.

Fotografie z policejní razie

„Potvrzuji, že všechno nasvědčuje tomu, že u baziliky Notre-Dame v Nice se odehrál teroristický útok,“ napsal na Twitteru starosta Estrosi. „Dost. Musíme odstranit islámský fašismus z naší země,“ dodal.

 

 

Postřelený terorista

Tweet zachycující vtrhnutí policie do kostela.

 

 

Další záběry policejní razie před místem útoku.

 

 

Další video z místa útoku.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…