Francouzský premiér požádal média, aby nemařila vyšetřování útoku

08.01.2015 12:14

Francouzský premiér Manuel Valls požádal média, aby o událostech kolem středečního atentátu na satirický týdeník Charlie Hebdo informovala s opatrností a nemařila práci vyšetřovatelů. Při útoku zemřelo 12 lidí, zatím bylo zadrženo sedm osob, dva hlavní podezřelí jsou však stále na útěku.

Francouzský premiér požádal média, aby nemařila vyšetřování útoku
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

Valls dnes apeloval na média, aby nemařila vyšetřování. "Vyzývám mediální organizace, aby k tomuto typu informací přistupovaly s mimořádnou opatrností, protože každá informace může ohrozit vyšetřování a znamenat riziko," řekl premiér, když vycházel ze schůze krizového štábu svolané do Elysejského paláce.

"Volám k odpovědnosti všechny. Včera (ve středu) večer, v noci i ráno se objevily na sítích a také ve vysílání informace, které mohou poškodit práci policie. Je legitimní klást otázky, přístup k informacím je svobodný, ale opravdu se dovolávám odpovědnosti všech," sdělil Valls.

Po Francii se konají shromáždění

Francie dnes drží za oběti smutek, ministerstva už spustila vlajky na půl žerdi. Původně na sobotu byl svolán pochod republiky jako solidární akce za mrtvé. Ministerstvo vnitra ji dnes přeložilo na neděli s tím, že chce "zajistit lepší bezpečnostní podmínky".

Valls na pochod pozval bývalého prezidenta Nicolase Sarkozyho. Shromáždění se konala už ve středu a v celé Francii na ně přišlo podle odhadů na 100.000 lidí. Na dnešní večer je svoláno shromáždění například i před francouzskou ambasádu v Praze.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…