Gay státu nepřináší vůbec nic, řekl kdysi politik. Možná zabojuje o Hrad

16.03.2012 9:28

Přímá volba prezidenta je stále blíž. A jak se zkracuje doba ke dni, kdy si čeští občané poprvé přímo vyberou svého prezidenta, kandidátů na tuto funkci přibývá jako hub po dešti. Úmysl kandidovat naznačuje mezi jinými také bývalý poslanec za KDU-ČSL Jiří Karas, který proslul např. jako tvrdý odpůrce potratů či svazků mezi homosexuály. Také nechal sněmovnu vykropit svěcenou vodou.

Gay státu nepřináší vůbec nic, řekl kdysi politik. Možná zabojuje o Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Na rozdíl od ČSSD či ODS lidovci už vědí, koho pošlou do přímého souboje o post hlavy státu. Bude to jejich europoslankyně Zuzana Roithová. Ukazuje se ale, že Roithová nebude čelit jen Janu Fischerovi nebo Miloši Zemanovi, ale možná také Jiřímu Karasovi, dlouholetému poslanci za KDU – ČSL. Informuje o tom server Týden.cz.

Poslancem od roku 1986

"Uvidím-li potřebnou podporu, určitě do toho půjdu," řekl online deníku TÝDEN.CZ Karas. Pod "potřebnou podporou" se podle něj skrývá nejen zisk 50 tisíc podpisů, které jsou ke kandidatuře nutné, ale také seznámení se s názory veřejnosti.

Skutečně je otázkou, zda najde u veřejnosti podporu, protože coby poslanec např. řekl o homosexuálech, že státu nepřinášejí vůbec nic.  "To jsou prostě lidé, kteří státu nepřinášejí vůbec nic navíc," řekl o gayích v době, kdy poslanci projednávali zákon o registrovaném partnerství. Jeho schválení pak označil za "totální ztrátu rozumu".

Jednoznačnou podporu má Karas u občanského sdružení Hnutí pro život, které se vymezuje proti stejným tématům jako lidovecký politik. Jeho členové prý chtějí hledat hlasy voličů pro Karase nejen v řadách lidoveckých příznivců, ale i u širší veřejnosti

Karas byl poslancem nepřetržitě už od roku 1986, kdy zasedl do České národní rady. V poslanecké sněmovně byl poté mezi lety 1992 a 2006, v tomto roce také neúspěšně kandidoval na předsedu strany. Od roku 2007 je konzulem v Bělorusku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…