Gazdík: Koalice proti Babišovi? Nebudu sčítat procenta, jde o přesvědčení

17.08.2020 14:11

Poslanec Starostů Petr Gazdík je přesvědčen o tom, že v otázce spolupráce opozičních stran do příštích parlamentních voleb nakonec naleznou nejlepší řešení. „Třeba když sečtu teď poslance ODS, Pirátů, Lidovců, Topky a Starostů dohromady máte stále méně poslanců než ANO,“ podotkl však čtenář Parlamentních listů. Poslanec na to odpověděl, že nechce sčítat jednotlivá procenta. „Dobrou zemi pro život, zemi s kvalitním vzděláním, zemi, kde krádež nebo korupce je sprosté slovo, a ne způsob přežívání,“ přiblížil politik vizi, kterou by měla spolupráce opozičních stran přinést.

Gazdík: Koalice proti Babišovi? Nebudu sčítat procenta, jde o přesvědčení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Poslanec Starostů a nezávislých Petr Gazdík obdržel od čtenáře Parlamentních listů dotaz ohledně příštích voleb, respektive přístupu hnutí STAN k volbám. Čtenář chtěl vědět, zda by předvolební koalice opozičních stran vůbec mohla porazit Andreje Babiše. „Třeba když sečtu teď poslance ODS, Pirátů, Lidovců, Topky a Starostů dohromady máte stále méně poslanců než ANO,“ poznamenal čtenář Eda Rybák.

Celá odpověď zde:

Anketa

Jste pro manželství homosexuálů?

5%
95%
hlasovalo: 11743 lidí

Prý by i koalice mohla být kontraproduktivní, neboť pokud se vytvoří koalice, tak hnutí STAN nebude moci naplno prosazovat svůj program a jak podotkl tazatel, tak budou muset provádět ústupky. „Ve finále by se tak mohla oslabit i pozice opozice. Nebo by koalice vznikla a fungovala jen v případě, že by byla u vlády?“ ptal se čtenář Parlamentních listů. „A domysleli jste, že je tu ještě prezident, který s Babišem peče? Můžete vyhrát, ale on podle mě stejně podpoří zase jeho,“ dodal.

Petr Gazdík na dotaz odpověděl. Prý právě v tuto dobu hledají nejlepší řešení a on sám je přesvědčen o tom, že ho společně naleznou. „Pro ty voliče, kterým vadí mnohé z toho, co tato vláda dělá, nebo pro ty, kteří ji volili, ale začali mít pochybnosti,“ upřesnil poslanec pro koho by spolupráce opozičních stran měla být určena.

On sám je učitel matematiky, ale nehodlá nyní sčítat jednotlivá procenta stran, jde mu i o přesvědčení. Je přesvědčen, že mohou uspět, když nabídnou voličům vizi pro ně samotné a pro jejich děti. „Dobrou zemi pro život, zemi s kvalitním vzděláním, zemi, kde krádež nebo korupce je sprosté slovo a ne způsob přežívání. Nechce to PR řeči, ale činy,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…