Greta už je expertka na koronavirus? Zahradil žasne. A vložil se do toho Pavel Novotný, po svém

14.05.2020 14:28

Od Grety Thunbergové k Orbánovi a Číně. Americká CNN si mladou aktivistku pozvala do pořadu o koronaviru. To neušlo Janu Zahradilovi a pak se diskuze rozjela. I na Pavla Novotného došlo.

Greta už je expertka na koronavirus? Zahradil žasne. A vložil se do toho Pavel Novotný, po svém
Foto: Repro Facebook
Popisek: Členové ODS Jan Zahradil a Pavel Novotný

Stanice CNN se prý opět vyznamenala. Nikoliv česká, ale americká. Pořádá totiž panelovou diskuzi nazvanou „Koronavirus: Fakta a strach“. V ní se sejde například bývalý ředitel centra pro prevenci šíření nemocí Richard Besser nebo bývalá ministryně zdravotnictví Kathleen Sebeliusová. A také aktivistka Greta Thunbergová. Jejíž jediná expertiza je ovšem podezření, že Covid-19 prodělala.

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí

Což leckoho nenechalo chladným, zvláště na sociálních sítích. Stanice Fox News si všimla, že kritika se zaměřovala hlavně na rozhodnutí CNN si mladou aktivistku pozvat. Nicméně, mladá aktivistka měla i své podporovatelky. Spisovatelka a feministka Roxane Gayová ji bránila, že nekvalifikovaní muži tlachají v televizi každý den, takže je pokrytecké se nad ní rozčilovat. „Má neobyčejné znalosti a patří do další generace, která bude muset spravit to, co my jsme rozbili. Nepozvali by ji, kdyby nebyla význačnou osobností,“ ozvala se herečka oceněná Oscarem Patricia Arquettová.

V Česku si do mladé aktivistky rýpl europoslanec Jan Zahradil. „Konečně už je jasno, proč jsme tak dlouho nic neslyšeli o Gretě Thunbergové. Musela se přeškolit a předělat byznysplán. Nyní je expertkou na koronavirus.“

A i na českém Twitteru se našli obhajovači mladé aktivistky. „Opět velké téma pro nacio-populisty, kteří kromě memů a trollingu nic nevymyslí. už to před vámi sdílel dokonce i Franta Matějka. Znovu, nechcete za naše peníze dělat něco užitečnějšího, než vymýšlet rádobyvtipné narážky na jednu holku?“ A europoslanec reagoval, že nesmí zklamat typy jako je on.

„Nechcete se třeba vyjádřit k něčemu podstatnějšímu, než je debata v televizi? Pořád ještě bezvýhradně bráníte Orbána a změny maďarského režimu? Uvítal byste podobný vývoj i u nás?“ dorážel dále Koudelka a Zahradil se smál tomu, že by se měl vyjadřovat k teoriím Respektu, což Koudelka označil za souhlas.

„Výsměch a mlčení se rovná souhlas. Teď je otázka, kterých je v ODS více, těch co to před časem odsoudili jako Fiala, nebo těch jako Zahradil, kteří si to u nás přejí co nejdříve a už uvažují jak to s Babišem upéct?“ ptal se Koudelka dále, ale Zahradil ho odmítal brát vážně a ptal se naoplátku: „Jenom? Vždyť přece já z toho tady chci udělat rovnou čínskou provincii, to je obecně známo. Lidé jako vy nebo Pavel Novotný pak půjdou povinně všichni do továren montovat telefony Huawei.“

Na což se Řeporyjský starosta ozval, že on telefony montovat nepůjde. „Do zdejších čínských továren budou moci jen prověření lidé s čistým rejstříkem,“ upozornil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…