Hamáček našel poučení z útoků na Berlín. Musíme se prý důkladně připravit

05.01.2017 21:32

Předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) pochválil vládu za to, že vytrvale odmítá návrhy na povinné přerozdělování migrantů. Teroristické útoky z minulého roku nás podle Hamáčka poučily v tom, že musíme jít jinou cestou. V první řadě musíme posílit svou bezpečnost, vybavit policii i armádu. Není sice třeba posílat vojáky do ulic, prý nesmíme nic zanedbat.

Hamáček našel poučení z útoků na Berlín. Musíme se prý důkladně připravit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Rok 2017 bude rokem, v němž bude ještě víc než kdy jindy platit, že štěstí přeje připraveným. Myslí si to alespoň předseda sněmovny Jan Hamáček, jenž zdůraznil, že se sice podařilo omezit proud uprchlíků mířících na starý kontinent, ale vyhráno ještě nemáme. Svědčí o tom teroristické útoky v Belgii, Francii a naposledy v Německu. V České republice prozatím k žádnému útoku nedošlo, ale podle sociálního demokrata musíme být připraveni na vše. 

„Česká republika není v tuto chvíli primárním terčem teroristů, ale musíme být připraveni i na tuto eventualitu. Posilování bezpečnostních sborů musí být proto prioritou. Vláda navyšuje rozpočty policie a tajných služeb. Jsem ovšem přesvědčený, že rozmanité hrozby, kterým dnes čelíme, si vyžadují i určité zapojení armády. Není nezbytné, abychom v tuto chvíli posílali do ulic vojáky, ale naše armáda musí být připravena a hlavně vybavena i na tuto eventualitu, tedy na pomoc policii. Razantně navyšujeme výdaje na obranu a ty musejí směřovat i na zvyšování schopností armády k ostraze vnější schengenské a národní hranice,“ napsal Hamáček v komentáři, který uveřejnil i server Aktuálně.cz.   

Celý komentář naleznete zde.

Politik považuje za napříště nepřijatelné, aby tak dlouho trvalo vyhoštění osoby z Evropy, která na starém kontinentu nezískala azyl. Ukázalo se, že ani Anis Amri, který pravděpodobně spáchal děsivý teroristický útok na předvánočních trzích v Evropě, neměl na starém kontinentě dávno co dělat. Žádost o azyl mu byla zamítnuta, ale jeho domovské Tunisko váhalo s přijetím navrátilce vlastního občana. Tunisan využil získaný čas k teroristickému útoku, za který zaplatilo životem na dvanáct lidí. Poté prchl přes Francii do Itálie, kde ho zastřelil jeden z policistů. Podobný scénář bychom podle Hamáčka už neměli připustit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…