Hanáková odvolala ředitele Národního divadla. Podle něj je to arogance moci

07.09.2012 20:12

V pátek ministryně kultury Alena Hanáková překvapivě odvolala ředitele Národního divadla Ondřeje Černého. Důvodem prý byly komplikace při slučování první scény se Státní operou. Navíc prý situace v divadle není celkově příznivá a je třeba jí stabilizovat.

Hanáková odvolala ředitele Národního divadla. Podle něj je to arogance moci
Foto: Redakce
Popisek: Odvolaný ředitel Národního divadla Ondřej Černý

Odvolaný ředitel důvody odvolání odmítá a považuje je za zástupné. Jeho konec je prý arogancí moci. Stejný názor mají i šéfové uměleckých souborů divadla, kteří se za Černého postavili.

„S paní ministryní jsem v posledních měsících komunikoval poměrně často, během té komunikace nebyly vzneseny vůči mé práci vůbec žádné námitky,“ kroutí hlavou odvolaný Černý. Hanáková jej prý před odvoláním vůbec nekontaktovala. Nyní jej rovnou zbavila funkce a na jeho místo dosadila svého ekonomického náměstka Martina Sankota.  

Černý působil v čele divadla od roku 2007, mandát mu měl vypršet za sedm měsíců. Ministerstvo namítalo, že podle analýz, které si nechalo udělat, byla situace v divadle nepříznivá. Chybně nastavené řídící procesy prý vedly k ekonomické nestabilitě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…