Hanzel bude jediným kandidátem ve volbě místopředsedy Sněmovny

09.07.2018 16:40

Poslanec ČSSD Tomáš Hanzel bude jediným kandidátem v úterní tajné volbě nového místopředsedy Sněmovny za Jana Hamáčka (ČSSD). Jiné kluby podle informací ČTK nikoho nenominovaly. Lhůta pro podávání návrhů kandidátů skončila dnes v poledne.

Hanzel bude jediným kandidátem ve volbě místopředsedy Sněmovny
Foto: Redakce
Popisek: Tomáš Hanzel

Předseda sociálních demokratů Hamáček sněmovní funkci opustil, protože se stal v novém kabinetu vicepremiérem a ministrem vnitra a zahraničí.

Původně se měla volba nového místopředsedy Sněmovny uskutečnit už předminulý týden, kvůli zákonným lhůtám ale poslanci volit nemohli. Sněmovní volební komise nesměla, dokud byl Hamáček místopředsedou Sněmovny, vyhlásit termín pro podávání návrhů kandidátů. Hanzel byl navíc v zahraničí, u volby chtěl být osobně.

Sněmovna má v nynějším volebním období pět místopředsedů, jedno místo je nyní volné. Místopředsedy jsou Petr Fiala (ODS), Vojtěch Pikal (Piráti), Tomio Okamura (SPD) a Vojtěch Filip (KSČM). Hamáček byl z rozhodnutí předsedy dolní komory Radka Vondráčka (ANO) navíc prvním místopředsedou.

Hanzel (42) byl od roku 2006 primátorem Karviné, začátkem letošního roku ho nahradil Jan Wolf (ČSSD). Hanzel funkci opustil kvůli tomu, že se stal poslancem. O odchodu hovořil dlouhodobě a tvrdil, že oba posty jsou náročné a není možné je skloubit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…