Hašek bude jednat o rušení lůžek

30.10.2012 10:03

Schůze Rady Jihomoravského kraje pověřila hejtmana Michala Haška a radního pro zdravotnictví Oldřicha Ryšavého jednáním s ministerstvem zdravotnictví a VZP ČR o údajném záměru na omezení akutní lůžkové péče v krajské nemocnici v Tišnově a v Městské nemocnici v Hustopečích.

Hašek bude jednat o rušení lůžek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takhle se schází sněmovna před svým říjnovým zasedáním

V úterý odpoledne se podle informací ParlamentníchListů.cz oba zástupci Jihomoravského kraje sejdou s ředitelem krajské pobočky VZP pro Jihomoravský kraj, aby neprodleně začali řešit tuto situaci.

"Jihomoravský kraj uzavřel s ministerstvem zdravotnictví a VZP memorandum o akutní lůžkové péči a vyjednal podobu lůžkové sítě zachovávající stávající nemocniční síť. Je pro nás nepřijatelné, aby se bez jakýchkoli jednání náhle situace změnila prakticky jednostranným diktátem. Ještě dnes budu o celé věci hovořit s ministrem zdravotnictví a ředitelem VZP a budu žádat potvrzení dříve vyjednaných závazků vyplývajících z memorand o síti lůžkových zdravotnických zařízení,“ komentoval situaci hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…