Hasenkopf se přeceňuje, promluvil Hájek o amnestii

03.05.2013 8:21

Bývalý zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek se rozepsal na svém magazínu Protiproud o amnestii Václava Klause a roli právníka Pavla Hasenkopfa. Jeho role byla podle Hájka minimální a ministerstvo spravedlnosti nebylo do psaní amnestie nijak zapojeno.

Hasenkopf se přeceňuje, promluvil Hájek o amnestii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Je to smutek. Pan Hasenkopf se neskutečně přeceňuje, myslí-li si, že jeho elaborát někam putoval. Nebo dokonce na ministerstvo spravedlnosti! Ne, role ministerstva byla nulová. Pouze pan ministr Blažek odpověděl prezidentovi na několik technických otázek. Soudím, že jméno Hasenkopf se dozvěděl až z chvástavých výroků pana Mynáře,“ vysvětluje k úloze ministerstva spravedlnosti Petr Hájek. (Celý článek Petra Hájka ZDE)

Kancléř Miloše Zemana Vratislav Mynář totiž v médiích „odhalil“, kdo má být pravým autorem amnestie – Hájek, Ladislav Jakl a Pavel Hasenkopf. První dva jmenovaní to odmítli, Hasenkopf se pustil do přestřelky přes média.

„Lži se prostě nelze bránit další lží. Zvláště když Pavel Hasenkopf je na tom s ‚důkazy‘ o své pravdě velmi podobně jako pan Mynář – žádné nemá,“ kritizuje tento postup Hájek. Odmítá i Hasenkopfovo tvrzení o třech verzích amnestie. Byla prý jen jedna, a to ta, kterou Klaus přečetl na Nový rok.

„Vím sice, že Pavel Hasenkopf také vypracoval svou představu, jak by měla, kdyby byl prezidentem, amnestie vypadat, ale jeho text jsme nikdy neprojednávali. Ostatně ‚výrobu‘ mu prezident nezadal a nikdy se s ním ani nepotkal,“ popisuje Hájek.

Ten současné řeči o amnestii považuje za „směšné hry k pláči“. „Opětovné rozehrávání tématu amnestie je už především dost velká nuda. Dávno vyprchal původní emocionální náboj, který mu dala média, aby co nejvíce poškodila končícího prezidenta, s nímž vedla dvacet let zákopovou válku,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…