Havel poškodil svobodnou českou společnost, šokuje Pavel Šafr

17.08.2017 16:20

Šéfredaktor serveru Forum24.cz rozkrývá lži, kterými nás prý krmí Andrej Babiš (ANO) a mnoho voličů mu je pohříchu věří. Jednou ze lží je, že české politické strany už nemají co nabídnout. To je lež, ke které podle Šafra přispěl svým počínáním už první český prezident Václav Havel.

Havel poškodil svobodnou českou společnost, šokuje Pavel Šafr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod na obranu svobody a demokracie k příležitosti pětiletého výročí úmrtí Václava Havla

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš do omrzení opakuje, že systém, který tu existoval mezi roky 1989 a 2013, byl zkorumpovaný a prohnilý. Proto musel přijít on a pokusit se to změnit. Šafr však oponuje, že celý systém prohnilý rozhodně nebyl, to jen pár politiků bylo zkorumpovaných, ale systém jako celek odsuzovat nelze.

Stejně tak prý není pravda, že politické strany už nemají co nabídnout a jsou od voličů odtržené. Kupříkladu v Německu většina voličů zavedeným demokratickým stranám stále věří. U nás je chce nahradit Andrej Babiš se svým hnutím ANO. Proč? Šafr má za to, že na tom svůj díl viny nese i první český prezident Václav Havel.

Celý článek naleznete zde.

„Navíc zde hraje roli i jakýsi zbytkový havlismus, podle něhož jsou politické strany od základu špatné. Havel byl teoretik naočkovaný západními levicovými teoriemi a touto tezí velmi těžce poškodil to, co sám budoval. Totiž svobodnou českou společnost,“ píše Šafr.

Nakonec Babiš lživě tvrdí, že je třeba stát řídit jako firmu. Proč to podle šéfredaktora Šafra není pravda. Protože u státu není nejdůležitější efektivita, ale svoboda jednotlivců. Babiš mluví o tom, jak se budou stavět rychleji dálnice, vysokorychlostní železnice a tak podobně. Dálnice uměl dobře stavět už Hitler a všichni vědí, jak to s ním dopadlo.

Historie nás učí, že demokracie je dlouhodobě silná, silnější, než byl komunistický blok, a také ekonomicky mnohem výkonnější. Měli bychom tedy přestat věřit Babišovým lžím a volit některé z českých demokratických politiků. Podle Šafra jich máme dost. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…