Hejtman Josef Novotný povede na Karlovarsku kandidátku ČSSD

31.03.2012 15:42

Devětapadesátiletý hejtman Josef Novotný povede v podzimních krajských volbách kandidátku ČSSD v Karlovarském kraji. Jediného kandidáta dnes v Novém Sedle na Sokolovsku potvrdila krajská nominační konference. Novinářům to dnes řekl šéf krajské organizace strany Jakub Pánik.

Hejtman Josef Novotný povede na Karlovarsku kandidátku ČSSD
Foto: Vláda.cz
Popisek: Berlínský velvyslanec Rudolf Jindrák a hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný

Na dalších místech kandidátky jsou současní hejtmanovi náměstci Petr Navrátil, který má nyní na starosti dopravu a silniční hospodářství, a statutární zástupce hejtmana Martin Havel, náměstek pro pro ekonomiku, legislativu a informatiku. Na čtvrté místo kandidátky konference potvrdila ředitele pro obchod a marketing sklárny Moser Richarda Ullische.

Prioritou je R6

V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má nyní ČSSD 16 lidí; v devítičlenné radě má šest křesel. Ve volbách v roce 2008 získala 31,39 procenta hlasů. Z dosavadních radních se na kandidátce objevil ještě Miloslav Čermák. Na podzim ČSSD hodlá minimálně obhájit zisk 16 mandátů z minulých voleb.

Hlavní prioritou sociálních demokratů, na kterou se budou navazovat všechna ostatní témata, souvisí se zaměstnaností. "Budeme pracovat na vytvoření podmínek pro podporu zaměstnanosti, pro zaměstnance i podnikatele. Chceme zlepšit vzájemnou komunikaci mezi školami a podnikatelskou sférou, aby vzdělání odpovídalo poptávce zaměstnavatelů," vyjmenoval Pánik.

Prioritou je také rychlostní silnice R6, která zlepší dopravní dostupnost a umožní obsazování průmyslových zón. Karlovarský kraj je podle Pánika jediný, který nemá napojení na dálnici - na nejbližší českou dálnici je z kraje 60 kilometrů, na nejbližší německou dálnici jen deset. Kompletní program chce ČSSD dopracovat a ještě v dubnu zveřejnit na svých internetových stránkách. Zároveň tam chce prezentovat hodnocení svého působení ve vedení kraje v tomto volebním období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…